Administrația PNL a CJ Timiș a mai ratat un obiectiv – reabilitarea Bibliotecii Județene din Piața Libertății

Incompetența demonstrată deja în mod repetat de administrația PNL a Consiliului Județean Timiș, instituție condusă de Alin Nica va avea consecințe majore în anii următori asupra dezvoltării județului Timiș.  

Pe lângă faptul că niciun proiect major propriu de dezvoltare nu a fost inițiat în ultimii trei ani, sunt obiective pe care echipa PNL Timiș le-am moștenit de la fosta administrația PSDobra, dar nu a reușit mai reușit să ducă la bun sfârșit.

Drept dovadă, CJ Timiș a anunțat zilele trecute modernizarea drumului dintre Șag și Sânmihaiu Român, proiect pentru care a avut nevoie de 3 (TREI) ani să realizeze Proiectul Tehnic și să organizeze licitația pentru a desemna constructorul, deși în noiembrie 2020 era finalizat studiul de fezabilitate inițiat de administrația PSDobra.

Un alt exemplu este modernizarea Bibliotecii Județene din Piața Libertății, obiectiv ratat în totalitate.

Proiectul cu o valoare de circa 12 milioane de lei a fost moștenit de administrația Alin Nica la stadiul de DALI, finanțarea fiind asigurată deja prin Programul Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii, partea de investiții în infrastructura culturală.

Doar că… administrația PNL a scos de la finanțare Biblioteca Județeană pentru a introduce realizarea unei mansarde la Centrul de Cultură și Artă sau realizarea de scene prin satele județului, așa cum puteți citi AICI.

Luni, 25 septembrie 2023, consilierii județeni au aprobat în mod ridicol modificarea titlului unui Proiect de Hotărâre care vizează reabilitarea Bibliotecii Județene, din care aflăm că administrația PNL a solicitat finanțare pentru acest obiectiv în luna ianuarie în cadrul Programului Național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, dar care nu știm dacă a fost aprobată sau nu.

Așadar, alți trei ani în care administrația Alin Nica a reușit “marea performanță“ de a pierde finanțarea pe Timișoara Capitală Europeană a Culturii, iar proiectul nu a fost început, lucru remarcat și de fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra.

Iată un exemplu de „bune” practici: în 3 ani de zile, administrația liberală a Consiliului Județean Timiș a schimbat… doar UN TITLU al unui proiect. Un proiect prin care, dacă exista interes, se putea renova Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”! În fapt, este vorba de clădirea situată în Piața Libertății, pentru care am aprobat reabilitarea, în 2019, iar în anul 2020 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici. Practic, totul era servit pe tavă! N-au fost în stare nici măcar să… „guste” din lucrurile bune lăsate de echipa pe care am condus-o în mandatul anterior!  Din păcate, un lucru este sigur: CJT are o administrație fără sare și piper…“, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Una dintre explicațiile eșecului de proporții al administrației PNL a CJ Timiș este faptul că șeful Instituției, Alin Nica, nu este preocupat de a face administrație, fiind primul președinte de județ acuzat public că nu trece cu zilele pe la birou. Un fapt de-a dreptul scandalos.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole