Locuitorii din Șag, exasperați de calitatea lucrărilor la rețeaua de canalizare, după o investiție de 27 de milioane de lei

Primarul comunei Șag, Flavius Roșu, anunță că ploile din ultimele zile au afectat domeniul public, mai ales pe tronsoanele pe care s-au executat lucrări de introducere a canalizării.

“Din cauza condițiilor meteo din ultimele zile, domeniul public pe unde a fost introdusă rețeaua de canalizare a fost afectat!  Am luat legătura cu reprezentanții Aquatim și reprezentanții firmei executante pentru a remedia toate problemele apărute!  Nu voi tolera sub nicio forma, ca aceste remedieri sa fie facute de mantuiala!”, amenință pe Facebook primarul.

Mulți cetățeni nu sunt de acord însă cu susținerile edilului și s-au năpustit asupra sa cu poze prin care îi arată că lucrările nu au fost făcute calitativ de la început, iar degradările actuale nu au legătură cu ploaia și îi reproșează că doar acum a aflat și el.

“Nu conditiile meteo din ultimele zile au afectat domeniul public, acum sesizati d-voastra! Au lasat un dezastru in urma lor,un real pericol pentru toata lumea!”, vine replica tăioasă a unui locuitor disperat.

“Cu tot respectul , am mai spus nu si-au facut treaba calitativ. Au facut ceva gen cum astupa pisica. I-am urmarit foarte slabi meseriasi la fel si gospodari. Astai o constatare ffff clara. Foarte urit dupa ei. Comuna trebuie sa arate altfel, îi transmite un locuitor primarului Flavius Roșu

“Chiar nimeni din conducerea Sagului nu realizează cât de amatori și neprofesioniști sunt cei care au executat lucrările? Cum puteți sa acceptați ca fiind normal ce se întâmplă? Lucrări urâte și de mântuială!”, este o altă remarcă a unui cetățean.

Primarul Flavius Roșu încearcă să se apere și spune că lucrările nu sunt încă recepționate.

“Nu le-a Recepționat nimeni ! Lucrarea nu este finalizata, dar acest lucru nu înseamnă ca ceea ce s-a întâmplat este normal ! Vom solicita sa se ia măsuri drastice asupra executantului !”, susține primarul din Șag.

Contractul de execuție a lucrărilor din bani europeni a fost semnat în ianuarie 2020, aflăm dintr-un comunicat de presă al Aquatim.

“În data de 1 iulie 2020, Aquatim a semnat cu Asocierea Romtim Instal SRL – AEG Tehnology SRL contractul de lucrări „Execuţie reţele de apă şi apă uzată Şag”, în valoare de 26.831.918,82 de lei, fără TVA. Această investiție presupune conducte noi de apă pe 7 străzi din localitatea Șag, inclusiv un rezervor nou de apă, o stație de pompare, una de repompare și una de clorinare. De asemenea se vor realiza 7 stații de pompare ale apelor uzate și rețele de canalizare noi pe 31 de străzi. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmată de 37 de luni de garanție”, se arată în comunicatul de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole