VEST: o vacă a căzut într-o prăpastie – nouă pompieri, doi alpinişti militari și un veterinar s-au chinuit cinci ore să o salveze pe Bujoara

Operaţiune de salvare a unei vaci în judeţul Hunedoara, după ce o vacă s-a îndepărtat de sat, s-a rătăcit pe un versant abrupt şi a căzut într-o prăpastie.

Nouă pompieri au intervenit, iar acestora li s-au alăturat doi alpinişti militari, dar şi un medic veterinar. Intervenţia a durat cinci ore, notează news.ro.

Operaţiunea de salvare a văcuţei Bujoara a început încă de la primele ore ale zilei.

De cum s-a luminat de ziuă, au început operaţiunea de salvare a Bujoarei. Văcuţa rătăcită pe un versant abrupt şi împădurit din apropierea unui sat de munte, a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de aproape 30 metri. Cei nouă pompieri au găsit-o pe Bujoara speriată şi agitată, cum era de aşteptat, după o asemenea experienţă”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara. 

Salvatorii au improvizat un gard şi s-au folosit de un sistem de scripeţi, pentru salvarea animalului. 

Şi pentru că situaţia s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpinişti militari din cadrul Detaşamentului Deva şi un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor. Apoi, cu toţii s-au pus pe treabă. Au improvizat un gard de protecţie din câţiva stâlpi de lemn, furtunuri şi corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeţi al alpiniştilor şi nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuţa în siguranţă, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei. Chiar dacă intervenţia a durat 5 ore şi a presupus mult efort, salvatorii, mulţumiţi de reuşita operaţiunii, au găsit puterea de a face şi o glumă… I-au cerut Bujoarei câte un pahar de lapte, pentru dimineaţă, când vor ieşi din tură!”, au mai precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Stăpânul văcuţei Bujoara le-a mulţumit salvatorilor şi le-a promis că animalul va fi mai atent supravegheat pe viitor. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole