USR: Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, continuă lupta pentru destructurarea rețelelor de influență din Primăria Timișoara și companiile din subordine

Uniunea Salvați România prezintă o partea dintre măsurile luate de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de când a fost ales.

USR pune accent pe deciziile juridice întreprinse în primul an de mandat.

“Primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, continuă lupta pentru destructurarea rețelelor de influență din Primăria Timișoara și a companiilor din subordine, care timp de zeci de ani au devalizat bugetul local și au blocat dezvoltarea orașului.  În septembrie, Dominic Fritz a depus la DNA o plângere penală împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții în Primăria Timișoara. Peste noapte, un angajat de la resurse umane înlocuia lucrările scrise ale candidaților pe posturi cu altele noi, cu răspunsuri corecte, înainte ca lucrările să fie corectate și notate de comisie. Așa ar fi fost fraudate mai multe concursuri în 2018 și 2019“, se arată într-o comunicare publică.

Plângere la DNA și pentru Colterm

“În iunie a fost depusă la DNA o plângere penală cu 11 capete de acuzare privind devalizarea COLTERM, printre care și contracte de achiziții la suprapreț cu unul din sponsorii campaniei electorale a PNL. Una dintre plângeri vizează achiziționarea de către Colterm, la suprapreț, a unui utilaj niciodată folosit de la unul dintre sponsorii PNL. Alta denunță un credit bancar, luat la o dobândă peste prețul pieței și printr-un intermediar, de către fostul primar Nicolae Robu pentru a plăti certificatele verzi din 2019 pentru Colterm“, precizează USR.

Procesul de reorganizare are ca scop destructurarea rețelele de influență

“În perioada ianuarie – august 2021 au existat 750 de concedii medicale în primărie, cu 225 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat 594 de angajați, mulți dintre ei șefi de direcții afectați de procesul de reorganizare al primăriei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a confirmat suspiciunile primarului Timișoarei și a constant încălcări ale legii, fiind aplicate mai multe avertismente și sancțiuni. Pentru a destructura rețelele de influență construite de-a lungul timpului în Primăria Timișoara și a stopa practicile care păgubesc bugetul local, Dominic Fritz a demarat un proces de reorganizare, pe baza unei noi organigrame. Organigrama este astăzi blocată de o mână de angajați care urmau să își piardă posturile“, menționează Uniunea Salvați România.

Facturi refuzate la plată

“Tot la Timișoara, primăria a refuzat la plată mai multe facturi pentru lucrări neefectuate în cadrul contractelor de salubritate sau întreținere de spații verzi, fiind de asemenea denunțate unele contracte pentru lucrări care nu au fost niciodată executate. De asemenea, au fost îndepărtate de pe spațiul public mai multe construcții care nu aveau autorizație“, susține USR.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole