Un pesedist de la CFR Timișoara – numit director interimar la CFR SA. A fost acuzat că în 2018 a suplimentat trenurile spre București, pentru a duce participanți la mitingul organizat de Liviu Dragnea

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, vineri 17 decembrie 2021, Ion Simu – Alexandru a preluat conducerea Companiei, fiind desemnat, de Consiliul de Administraţie, în funcția de director general interimar, pentru un mandat de patru luni.

“Ion Simu – Alexandru, de profesie inginer, este absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Ingineria Sistemelor de Circulație Feroviară, din cadrul Universității Politehnice Timișoara și are o experiență profesională de 30 de ani, în domeniul feroviar. Directorul general interimar al CFR SA și-a propus pentru perioada imediat următoare continuarea proiectelor începute, implementarea obiectivelor cuprinse în strategia de dezvoltare a rețelei feroviare și, nu în ultimul rând, prioritizarea proiectelor feroviare incluse în Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru modernizarea infrastructurii feroviare“, se arată într-un comunicat de presă.

“Toate aceste proiecte, care au o contribuție esențială în dezvoltarea economică a rețelei feroviare naționale, dar și a companiei în sine, se vor implementa în regim accelerat, pentru că acum există șansa uriașă să modernizăm calea ferată, în această perioadă în care transportul feroviar, cel mai ecologic mod de transport, este o prioritate la nivel european și național”, a declarat Ion SIMU-ALEXANDRU, director general al CFR SA, conform sursei citate.

Potrivit clubferoviar.ro, Ion Simu a fost numit în locul lui Ioan Pintea, care revine șef la Regionala Brașov a CFR SA.

“Este vorba de fostul director al Sucursalei Regionale de Cale Ferată Timișoara Ion Simu, actualmente consilier, cel care în vara anului 2018 a decis suplimentarea garniturilor spre București, pentru a aduce în Capitală participanți la mitingul organizat de PSD, după cum a scris presa la vremea respectivă“, spun cei de la clubferoviar care susțin că “întâmplător sau nu, Ion Simu provine din același județ ca actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu“.

Potrivit declarației sale de avere, Ion Simu are în proprietate un teren intravilan cu o suprafață de 2.000 mp la Oravița și un altul, tot intravilan, de 139,2 mp la Caransebeș. De asemenea, el are o casă de 289 mp la Oravița și una de 139,2 mp în Caransebeș. La capitolul mijloace de transport, Ion Simu are un autoturism Mercedes din 2017 și un motoscuter Gilera din 2008. Declarația de avere a noului director general interimar al CFR SA poate fi consultată aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole