Timișoara: lucrările la Gara de Nord sunt finalizate în proporție de 67% – investiția de 22 de milioane de lei cuprinde reabilitarea fațadei, reparații la platforme, iluminat, la peronul linia 1 și la tunelul pietonal

CFR Infrastructură Timișoara informează că lucrările la Gara de Nord din Timișoara sunt în plină desfășurare, iar stadiul investiției este de 67%.  

Lucrările costă 21.486 milioane de lei și cuprind reabilitarea fațadă, reparații platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători stația CF Timișoara Nord și reparații acces peron linia 1 + acces tunel pietonal.

Obiectivul este reabilitarea fațadelor ansamblului Gării de Nord, intervenții asupra tunelului pietonal. Valoare totală:  21.486.299, 83 RON (fără TVA valoare contract+A.A.1. Constructor este SC CONSTRUCTIM SA – SC RENO ALL & CONSTRUCT SRL – SC CONSINSTAL CONCEPT SRL. Durata de execuție: 18 luni. Termen estimat pentru finalizare: Noiembrie 2024. Sursă de finanțare: surse proprii“, a transmis CFR Infrastructură Timișoara.

Scop investiției este asigurarea unor condiții optime desfășurării activităților în clădire și a exigențelor de calitate impuse de legislația în vigoare.

Începând cu data de 04.03.2024, s-au reluat lucrările de modernizare la corpurile Clădirii de Călători din Stația CF Timișoara Nord. În  momentul de față se  execută următoarele lucrări: termoizolarea exterioară cu termoizolație de vată minerală bazaltică de 10 cm; placarea fațadelor C1-C5, înspre peroane, cu panouri de Alucobond și tencuială decorativă; montarea de glafuri metalice la pervazele exterioare de la ferestre; înlocuirea sistemelor de scurgere a apelor pluviale, prin înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor“, arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole