Timișorenii nu se vor mai plimba o perioadă prin Viena. Austria intră în lockdown-ul total și anunţă că vaccinarea devine obligatorie

Austria reintroduce lockdown-ul total şi anunţă că vaccinarea devine obligatorie.

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce lockdown-ul total pentru a face faţă unui nou val de infecţii, scrie Reuters.

De asemenea, vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie, a anunţat vineri guvernul.

Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

În Austria, de la 1 februarie 2022, va intra în vigoare obligaţia de vaccinare va fi impusă persoanelor care nu au primit nicio doză de vaccin împotriva Covid-19 până în acea zi.

Acest lucru a fost anunţat de cancelarul austriac Alexander Schallenberg, vorbind de la Innsbruck întregii naţiuni. Austria devine prima ţară din UE care impune vaccinul.

Austria va activa de luni măsura de izolare, pentru a opri pe cât posibil cel de-al patrulea val de Covid-19. După cum a spus cancelarul Alexander Schallenberg, „este singura opţiune”. Măsura va dura maximum 20 de zile.

„Atac la adresa sistemului de sănătate”

Guvernatorul Landului Tirol Guenther Platter a anunţat că „obligaţia de vaccinare va începe de la 1 februarie: doar aşa vom ieşi din cercul vicios”. „În ciuda lunilor de efort, nu am reuşit să avem suficienţi oameni pentru a se vaccina”, a regretat cancelarul Alexander Schallenberg. „Sunt prea multe forţe politice care merg împotriva noastră”, a adăugat el, vorbind despre un „atac la adresa sistemului de sănătate”.

Situaţia legată de cel de-al patrulea val de coronavirus este din ce în ce mai dramatică, ieri fiind comunicat noul record de persoane infectate de la începutul pandemiei, 15.145 în 24 de ore. Există o contagiune puternică în Austria Superioară, cu 3.518 cazuri noi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole