Razie în Timișoara: polițiștii au dat 160 de amenzi, în valoare de 33.000 de lei și au reținut zece permise de conducere

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara împreună cu cei ai celor cinci secții urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au organizat sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 03:30, o acțiune care a avut drept scop reducerea victimizării prin accidente rutiere, prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Actiunea s-a desfășurat în trei etape, după cum urmează: în intervalul orar 10.00 – 12.00,  au fost organizate filtre rutiere în Zona Soarelui din Timișoara, în intervalul orar 17.00 – 19.00 s-a acționat în zona Fratelia/Steaua, iar în intervalul orar 01.00 – 05.00 polițiștii au acționat în zona centrală a Timișoarei.

În cadrul activităților au fost efectuate19 filtre rutiere, fiind legitimate 680 de persoane și controlate 508 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest și 5 testări cu aparatul drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.036 lei. Dintre acestea, 115 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare și constatate 8 infracțiuni (3-conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, 2- conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat, 2-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, 1- refuzul de la prelevarea de mostre biologice). Totodată, au fost depistați 68 de cetățeni  străini care dețineau documente valabile pe teritoriul României„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii vor continua activitățile de verificare și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole