VEST: un bărbat a fost rănit după ce o armă de vânătoare s-a descărcat accidental – incidentul s-a produs într-o mașină de la o denivelare

La data de 17 decembrie 2023, în jurul orei 17:10, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată  de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Hunedoara, cu privire la faptul că se află în drum spre Spitalul Municipal Hunedoara, deoarece arma sa de vânătoare s-a descărcat accidental și a produs leziuni la piciorul stâng al unui bărbat de 46 de ani, din Hunedoara.

Polițiștii s-au deplasat la unitatea medicală, unde au luat legătura cu apelantul, care le-a relatat faptul că a participat, împreună cu bărbatul de 46 de ani, la o partidă de vânătoare organizată legal pe raza fondului de vânătoare Vețel, iar în drum spre casă, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe un drum neamenajat, pe raza localității Căoi, arma de vânătoare a bărbatului de 42 de ani, la o denivelare, s-a descărcat accidental (nefiind asigurată corespunzător) și l-a rănit în piciorul stâng pe bărbatul de 46 de ani (care era pasager în mașină, pe locul din dreapta-față). Bărbatul rănit a fost preluat de personalul medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale. La fața locului s-a prezentat echipa operativă și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, care au stabilit că cei doi bărbați sunt deținători legali de arme, iar partida de vânătoare a fost organizată legal“, arată IPJ Hunedoara.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și vătămare corporală din culpă, iar în funcție de rezultatul anchetei și cercetările ulterioare vor fi luate măsurile prevăzute de lege. Totodată, armele de vânătoare și muniția aferentă, alături de alte  mijloace materiale de probă, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole