O nouă amenințare cu bomba la Timișoara – elevii au fost evacuați din clădire UPDATE: Alarma a fost falsă

O nouă amenințare cu bomba la Timișoara. De data aceasta apelul la 112 anunța că ar fi plasată o bombă la Liceul I.C. Brătianu. Deocamdată nu se știe cine a sunat la 112.

Aproximativ 400 de elevi și cadre didactice au fost evacuați din clădire.

La fața locului au intervenit pirotehniști, polițiști și jandarmi.

„Astăzi, 19 septembrie a.c., în jurul orei 11:08, polițiștii timișoreni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe la Liceul I.C Brătianu din Timișoara s-ar afla o bombă. La fața locului, au ajuns, echipaje SRI, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș, polițiștii Secției 1 Urbane și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, transmite IPJ Timiș.

În 5 septembrie, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Augustin Pacha din Timişoara ar fi fost amplasată o bombă, fiind vizată Episcopia Romano-Catolică. La faţa locului au ajuns echipaje SRI, poliţiştii şi echipaje ale ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă. Surse judiciare afirmau atunci că persoana a fost identificată şi că este posibil să fie acelaşi minor care anul trecut şi în luna ianuarie a mai anunţat autorităţile despre amplasarea unor dispozitive explozive la magazinul Bega, la Liceul Romano-Catolic şi la mall-ul din Timişoara. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole