Razie în Timișoara. Polițiștii au dat aproape 150 de amenzi, dintre care 22 pentru gălăgie și cinci pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu

În noaptea de 12 spre 13 ianuarie, pe zona de competență a Poliției Municipiului Timișoara a fost organizată o razie care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, prevenirea migrației ilegale precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

În intervalul orar  18:00-02:00, polițiștii au acționat pentru verificarea participanților la traficul rutier cât și pentru verificarea societăților comerciale cu privire la sistemele de securitate.

Astfel, au fost controlate 770 de autovehicule, legitimate 1152 de persoane și controlate 157 de obiective/locații dintre care 55 de localuri publice și 102 societăți comerciale. Au fost acționate patru butoane de panică, nefiind constatate nereguli. Totodată șase persoane, au fost conduse la sediul poliției în vederea identificării/amprentării.

De asemenea, au fost efectuate 384 de testări cu aparatul etilotest și 16 cu aparatul drugtest.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.674 de lei, dintre care 116 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002, 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 5 sancțiuni pentru nerespectarea atributiilor de serviciu a personalului de pază, conform Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor„, transmite IPJ Timiș.

Au fost constatate 11 infracțiuni rutiere la regimul circulației rutiere. De asemenea, polițiștii au reținut șapte permise de conducere și retras 11 certificate de înmatriculare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole