Timișoara primește de la Guvern aproape 20 de milioane de lei pentru Colterm, ca și compensare a consumului de gaze naturale din luna ianuarie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat astăzi repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a şaptea tranşe, în valoare de 14.860.273,55 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma este aferentă consumului de gaze naturale din luna februarie şi va fi repartizată municipiilor Oradea, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Ploieşti, a informat un comunicat de presă al MDLPA.

Totodată, pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale care se confruntă cu situaţii deosebite în furnizarea agentului termic generate de scumpirea gazelor naturale, prin ordin al ministrului Dezvoltării a fost repartizată şi suma de 24.840.961,64 lei pentru municipiile Oradea, Călăraşi şi Timişoara.

Sumele alocate sunt stabilite conform reglementărilor adoptate în luna februarie, potrivit cărora Ministerul Dezvoltării are posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenţia iniţială, ordinul emis având în vedere subvenţia acordată pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie.

La solicitarea administraţiilor locale, vor fi alocate alte fonduri în următoarele tranşe, până la epuizarea sumei de 400 milioane de lei, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit comunicatului de presă.

„Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 215.646.894 lei pentru alocarea subvenţiei la achiziţia de păcură şi gaze naturale, inclusiv sumele virate astăzi”, a explicat Cseke Attila.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole