Dominic Fritz a participat la o întâlnire cu premiul Nicolae Ciucă: am solicitat să finanțeze dezvoltarea comunităților, nu a partidelor politice

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, că i-a cerut acestuia o abordare obiectivă şi transparentă în implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a programului „Anghel Saligny” sau celor finanţate prin CNI.

„Există fonduri care au fost prevăzute în PNRR – pe care noi am început să îl monitorizăm în mod foarte obiectiv (…) -, vrem să ne asigurăm că lucrurile se vor derula aşa cum au fost şi negociate cu CE. Apoi, Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” – unde noi am cerut, şi când am fost la guvernare, criterii obiective, o prioritizare a investiţiilor pe baza unor criterii clar stabilite. Am discutat şi despre lucrul acesta. Domnul prim-ministru ne-a explicat că asta e intenţia dânsului şi sper să aibă şi susţinere politică la vârful conducerii coaliţiei, să există această abordare transparentă în felul în care banii vor fi repartizaţi şi apoi, evident, să urmărim şi investiţiile, ca ele să se realizeze”, a arătat Cioloş într-o declaraţie acordată presei.

La întâlnire a participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

“Premierul Nicolae Ciucă s-a angajat astăzi, în fața noastră, a reprezentanților celor 41 de primari USR și a președintelui partidului, Dacian Cioloș, că va asigura mai multă transparență și echitate în alocarea banilor de la bugetul central.  Împreună cu colegul meu, primarul USR de Dumbrăvița Horia Bugarin și primarii sectorului 2 din București, Radu Mihai, Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, al Smârdanului, Silviu Zinică, și al comunei sibiene Micăsasa, Timotei Păcurar, i-am prezentat domnului prim-ministru cererile din partea comunităților pe care le administrăm. Prima a fost chiar aceasta aceasta, a transparenței și echității distribuirii bugetului public pentru că menirea lui este să finanțeze dezvoltarea comunităților, nu a partidelor politice, iar cele două principii stau la baza unui contract social într-o țară civilizată. În același sens, i-am propus premierului includerea unor reprezentanți ai administrației USR în grupurile de lucru din ministere pentru elaborarea și adoptarea unor criterii metodologice clare și predictibile pentru proiectele finanțabile din bani publici. Apreciez, și eu și cu siguranță și timișorenii, dorința de colaborare a prim-ministrului în beneficiul comunităților noastre“, a spus primarul Timișoarei, după întâlnire.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole