Susținem producătorii locali. La Piața Volantă de la Stadion îl găsiți pe Nea’ Ilie, din Belinț – cu produse din grădina proprie

Buletin de Timișoara a prezentat vara trecută o serie de producători din județul Timiș, pentru a descoperit împreună ce produse locale există în județul nostru și așa am dat peste murele de Stamora Germană, produsele lactate de Mașloc, lubenița de Gottlob sau merele de la Ianova.

În Piața Volantă de la Stadion vă puteți întâlni cu mulți mici producători care aduc pe mesele voastre produse doar din grădina proprie.

Un asemenea exemplu este Nea’ Ilie din Belinț a cărui poveste este spusă de Cătălina Jahn, director adjunct al SC Piețe SA, care la rândul său a crescut printre răsaduri de roșii, varză sau ardei, provenind dintr-o familie de legumicultori.

“Periodic ne-am propus să vă facem cunoștință cu câte unul dintre producătorii autohtoni pe care îi avem în Piața Volantă de la Stadion. Săptămâna aceasta vi-l prezentăm pe nea’ Ilie, un bunic cu o cultură de legume proprie. Nea’ Ilie este un om modest, care produce în grădina lui, împreună cu familia, de la cel mai mic la cel mai mare, de la cultivarea, creșterea și până la recoltarea legumelor. Pentru mine nea’ Ilie reprezintă țăranul român, producătorul autohton, la care veți găsi doar produse din grădina proprie. În fiecare zi de MIERCURI și SÂMBĂTĂ îl puteți găsi în Piața Volantă, mai exact în zona 1, locul 28. În această eră a producției alimentare, știm cât poate fi de greu ca micii producători să supraviețuiască comerțului în masă și tocmai de aceea, noi de la Piețe S.A., dorim să vi-i aducem la cunoștință și să îi sprijinim pe acești producători autohtoni în mediul online“, povestește Cătălina Jahn.

Campania “Susținem producătorii locali din Piața Volantă“ își propune să vă prezinte oamenii simpli și munca lor, care provin din toate colțurile județului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole