Mure din Timiș – de la Stamora Germană. Susținem producătorii locali.

Nicolae Oprea, fost vicepreședinte al CJ Timiș, zis și Uica Laie Banatanu’, a ajuns în ultima perioadă la unul dintre producătorii locali de mure. Este vorba despre Florin din Stamora Română.

“Fructe bune, cu multe calități, inclusiv pentru sănătatea noastră, dar din  păcate prea puțin băgată  in seama, prin părțile noastre!”. Este vorba de cultura de MURE!!! La intrarea in Stamora Germana Timiș, l-am întâlnit pe domnul FLORIN RADU, care încă de dimineața trebăluia prin grădina sa! Are multe in grădina, dar ne-a atras atenția murele, in plină formare și dezvoltare!”, relatează Nicolae Oprea.

De la mure producția se extinde și la zmeură

“Nici nu ne-am salutat bine, ca Florin, in stilul lui mai rapid-oltenesc a și început sa ne povestească cum  a adus tocmai de la Comlosu Mare butasii de mure cu tot cu stâlpi-sarma(spalierul),cum ii îngrijește, întreține și spera sa adune și ceva producție! Murele sunt o noutate in zona! Plantatia-de dimensiuni mai mici, arată frumos și îngrijită!! Dar Radu Florin nu dorește sa rămână  numai cu murele! Vrea in ruptul capului și o plantație, ceva mare de zmeura! Zmeura este mai căutată ne spune Florin!! Butasii, terenul -totul este pregătit numai sa vina vremea pentru plantat! Gândește ca și cu aceste culturi poate obține unele venituri! Dar in primul și in primul rând, toată activitatea din grădina o face din plăcerea, ca apreciere pentru sănătate și  oameni!”, își încheie scurta vizită la Stamora Germană, Nicolae Oprea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole