SURSE. Retim a plătit 15.000 de euro lui Mircea Bravo să promoveze colectarea selectivă a gunoiului – societatea refuză să explice ce face cu banii timișorenilor

Societatea Retim al cărui acționar minoritar este Consiliul Local Timișoara are în derulare o campanie plătită privind colectarea selectivă a gunoiului.

Vedeta campaniei este Mircea Bravo, celebrul vlogger de la Cluj, județ controlat de fostul PDL camuflat actualmente în PNL, împreună cu Nicu Benea, un alt celebru vlogger.

Screenshot

Retim se ocupă de colectarea gunoiului din Timișoara și are o relație contractuală cu Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară Deșeuri – ADID Timiș – asociație satelit a Consiliului Județean, care beneficiază de fonduri publice de la primăriile din județ, Consiliul Județean și Primăria Timișoara.

Buletin de Timișoara a dorit să informeze opinia publică cu privire la banii pe care timișorenii, care la rândul lor plătesc colectarea gunoiului, i-au achitat lui Mircea Bravo.

Însă, deși are contract cu ADID Timiș, deci beneficiază de fonduri publice, iar timișorenii plătesc colectarea gunoiului, Retim refuză să spună ce face cu banii cetățenilor sub acoperirea că este societate privată și nu dă explicații nimănui, așa cum puteți vedea mai jos.

Redacția noastră a dorit în același timp să informeze opinia publică cu privire la contractele pe care Retim le are încheiate cu firma secretarului general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, care ocupă funcția de consilier personal al șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica.

Tot la fel, ca și în cazul lui Mircea Bravo, societatea Retim refuză să spună cum cheltuie banii timișorenilor.

Însă, ce să vezi, conform unor surse administrative ale Buletin de Timișoara, campania cu Mircea Bravo este derulată de Retim chiar prin ADID Timiș, asociație condusă de consilierul local al PNL Timișoara, Lorenzo Barabaș, care este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate, care chiar și-a postat pe contul său de Facebook fotografii cu Mircea Bravo.

Suma pe care a încasat-o Mircea Bravo din banii timișorenilor s-ar ridica, conform surselor redacției noastre, la 15.000 de euro.

Reamintim că ADID Timiș mai plătește din bani publici sute de mii de lei către firma de avocatură Sabou, Burz și Cuc, pe care șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, o folosește în interes personal.

Recent, într-o emisiune TV, viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a evocat problemele de la Retim și a denunțat faptul că Primăria Timișoara este asociat minoritar în companie.

Eu cred că Nicolae Robu mergea cu un Mercedes cu șofer, din câte țin eu minte, dar probabil nu îmi aduc eu minte bine. 8 ani de zi, era mașina Retim, luată printr-o combinație foarte greu de înțeles pentru mine, cum grupul a ales să cumpere o mașină de 70 de mii de euro pentru un asociat. Poate acesta este motivul pentru care Primăria Timișoara are doar 3 reprezentanți din 7 în Consiliul de Administrație al Retim și nu are absolut niciun control real“, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole