Timișoara: ambasadoarea Finlandei în România, Leena Liukkonen, prezentă pentru prima dată în orașul de pe Bega – întrevedere cu primarul Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a primit vizita Excelenței Sale, Leena Liukkonen, Ambasadoarea Finlandei în România, însoțită de Janne Sykkö, consilier comercial și responsabil cu promovarea relațiilor comerciale finlandeze în Sud Estul Europei, Mircea Hotoleanu, Consulul onorific al Finlandei, Sabin Totorean și Florin Ciocan, reprezentanții companiei Nokia.

Excelența Sa Leena Liukkonen, prezentă pentru prima dată la Timișoara, și-a exprimat aprecierea pentru evenimentele organizate cu ocazia Capitalei Europene a Culturii în 2023 și interesul cu privire la acțiunile care vor valorificarea acestui titlu în viitor. Programul a promovat Timișoara ca destinație culturală, turistică și de afaceri, prilej cu care s-au creat premisele dezvoltării unor legături strânse și pe termen lung între cultură și tehnologie. Delegația din Finlanda s-a oferit să împărtășească experiența finlandeză privind dezvoltarea de ecosisteme durabile în aceste domenii. Unul dintre modele aduse în discuție este ecosistemul inovator creat de municipalitatea din Helsinki, care a investit în educație, sănătate și mobilitate, cu scopul de a încuraja start-up-urile să ofere soluții inovatoare în aceste trei domenii principale“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole