Sorin Grindeanu îi arată lui Alin Nica drumul spre Jilava: nu e treaba mea că nu îi deschide nimeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat, astăzi, la Timișoara, un atac extrem de dur la adresa șefului CJ Timiș, Alin Nica, deja cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese.

Într-o conferință de presă, vicepremierul a spus că dacă cineva bate la poartă la Jilava și nu știe cum să i se deschidă, nu e treaba mea, cu referire la recentele declarații făcute dintr-o excursie în Dubai de către Alin Nica, care a spus că a găsit investitor pentru dezvoltarea zonei cargo a Aeroportului Timișoara, doar că ministerul nu transferă terenul la CJ Timiș.

“Am văzut ce a spus din excursia sa domnul președinte al Consiliului Județean. L-aș îndemna să se uite la cazul Belina, este identic, poate nu a fost atent la ceea ce cere. În acest moment CJ Timiș, că s-au purtat discuții prin Dubai, nu are nicio calitate, este copie la indigo a cazului Belina. Dacă cineva bate la poartă la Jilava și nu știe cum să i se deschidă, nu e treaba mea. Mai pe larg. Ministerul Transporturilor este proprietar pe un anumit număr de hectare la Aeroportul Timișoara, Consiliul Județean nu are nicio calitate acolo, niciuna, dar în schimb s-a dus la un investitor privat spunându-le că ne-am înțeles cu ăia, să facem pe terenul Ministerului Transporturilor. Cam așa a fost și cu Belina, s-a dat terenul de la minister la Consiliul Județean, care l-a dat către Teldrum. În ce calitate s-au purtat aceste discuții? De ce? Cine e cel care a purtat aceste discuții? Ministerul e deschis la orice discuții privind zona Cargo, inclusiv la a avea un proiect comun cu consiliul Județean, dar vă amintesc ceva. Eu, dar și alți parlamentari am făcut proiecte prin care am cerut ca aeroportul din Timișoara să treacă în administrarea locală, cum sunt multe alte aeroporturi. Ministerul mai are în coordonare doar trei aeroporturi, Timișoara, București și Constanța. Ca să vorbim de Timișoara, de fiecare dată s-a primit negație din motive de adiacență cu zona de aeroport militar. Deci, nu s-a putut din motive securitate, siguranță națională. Dacă vrem să dezvoltăm zona de cargo nu se dezvoltă că te întâlnești pe stradă în Dubai cu cineva, spunând: ți le dăm ție să le dezvolți, tu neavând nicio calitate“, a spus Sorin Grindeanu.

Reamintim că PSD Timiș a reacționat extrem de dur cu privire la vizita în Dubai a șefului CJ Timiș, Alin Nica, pe care a numit-o excursie pe bani publici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole