Nicolae Robu nemulțumit de negocierile cu PNL: sunt scos de pe grupuri, nu am acces la radio la ora partidelor – a fost ședință la PNL Timiș și au fost surprize mari…unii sunt nefericiți

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, cunoscut la “Țăranul de la Dudeștii Noi“, care zilele trecute o admira cu jind pe ministra Culturii, Raluca “Turcoaz“, care mai este și anchetat de procurorii Curții de Apel Timișoara pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, a declarat recent într-o emisiune TV că negociază cu fostul primar Nicolae Robu o candidatură la Primăria Timișoara în 2024, asta după ce ani de zile și-au ridicat poalele în cap și s-au bălăcărit de-a lungul și de-a latul județului.

(…) Eu cred că Alin Nica la județ și Nicolae Robu la Primăria Timișoara ar fi o combinație mult mai productivă pentru Timișoara și pentru Timiș decât cea actuală. (…). Da, evident este vorba despre Nicolae Robu, și pe el îl luăm în mod serios. Nu m-ați auzit niciodată să spun că în excludem pe Nicolae Robu de la o candidatură, cum nu l-ați auzit pe Nicolae Robu că a exclus o candidatură din partea PNL (…)“, a declarat Alin Nica, așa cum puteți citi pe larg AICI, într-un articol din 13 iulie.

După câteva zile, Nicolae Robu a răspuns declarând că:

În primul rând și eu am convingerea că un cuplu Nicolae Robu la Primăria Timișoara și Alin Nica la Consiliul Județean nu s-ar putea compara ca performanță, lăsând modestia la o parte, cu un cuplu Dominic Fritz la Primăria Timișoara și Alin Nica la Consiliul Județean. Domnul Alin Nica mă cunoaște, îmi știe foarte bine și plusurile și minusurile mele și când a făcut această afirmație. (…) Domnul Alin Nica a spus acum ce a spus și altă dată, poate în formulări puțin mai….nici nu știu cum să le calific….că nu angajante…A spus în permanență că nu mă exclude pe mine și nici nu ar avea cum să mă excludă, între noi fie vorba să nu ne audă prea multă lume, și eu la rândul meu cum corect a spus domnul Alin Nica, niciodată nu am spus că nu vreau să candidez din partea PNL și nu am spus nicio vorbă rea la adresa PNL-ului“, a spus Nicolae Robu. , așa cum puteți citi pe larg AICI.

Redacția Buletin de Timișoara a prezentat acum două zile, pe 26 iulie, chiar o fotografie în care pot fi văzuți împreună pe o terasă Nicolae Robu, Alin Nica și omul de afaceri PNL-ist, Dumitru Dinulescu, cel mai probabil pe post de mediator sau martor având în vedere că Alin Nica este recunoscut la nivel politic ca un om care nu se ține de cuvânt.

Astăzi, 28 iulie, prezent la emisiunea Cer Variabil a jurnalistului Stelu Iordache, la Tele 9 TV, Nicolae Robu nu a părut extrem de mulțumit de discuțiile din PNL Timiș în privința candidaturii sale.

Eu am avut o întâlnire cu dl Nica cu ceva vreme în urmă, în care nu am stabilit nimic, decât că am constat că eu nu am vorbit de rău PNL, nici nu am de gând să o fac, i-am spus atunci că am cotizația plătită în avans, sunt un simplu membru. Ei, sunt scos eu de pe grupurile membrilor, eu nu mai sunt prezent acolo, nu am fost invitat la Ziua PNL, nu am acces la radio la ora partidelor, și așa mai departe. Dar vedeți ce relaxat vă spun toate aceste fără urmă de încrâncenare.  Dar, i-am spus: dl. eu voi candida. De aici plecăm, ca să fie lucrurile clare. Să nu se străduiască nimeni, diverși, nu spun că dl. Nica, să-mi găsească mie, să mă trimită în Parlament, în Senat, în Parlamentul European, mai știu eu ce idei. Nu. Nu mă interesează nimic. Eu sunt după o carieră la care aș adăuga un nou mandat de primar pentru că au rămas proiecte la care am ținut foarte mult. Apoi am avut a doua întâlnire la începutul săptămânii, una de tatonare, că nu ne-am văzut de luni de zile nici nu n-am vorbit, și dânsul mi-a și spus, nu a venit cu mandat din partea conducerii filialei, bine, el fiind în vârful conducerii, dar a venit pentru o tatonare. Eu i-am spus că sunt pe aceeași poziție: prima opțiune să candidez din partea PNL că pe mine mă leagă, chiar dacă PNL-ul din păcate acuma…nu am discutat condiții. Asta este, ce spun public îți spun și ție în discuția directă, a doua opțiune este candidat independent. Dacă sunt independent atunci nu mai discutăm de susținerea PNL. Dacă nu mă vor, atunci eu sunt candidat independent, punct. PNL face ce vrea. Și a rămas că dl. Nica, sigur, confirmându-i eu că ce spun public chiar asta îmi doresc, să consulte, să intre procedural și pe forurile de conducere ale PNL. Ieri a fost o ședință, o primă ședință în care am înțeles că s-a discutat, a fost o ședință a birourilor reunite – Județean și Municipal Timișoara – și nu știu, nu cred că a fost o deliberare, cred că a fost o informare mai degrabă. Acuma ei să decidă cum consideră. Știu…dar nu vreau să spun…în orice caz au fost surprize foarte mari, cine a susținut și cine…, nu știu dacă a fluierat, dar, în orice caz, au arătat că sunt nefericiți dacă eu voi fi candidat. Dacă vor foarte bine, sunt oameni cu care am făcut echipă și rezultate, dar în orice caz, țin să fac o precizare: eu nu am fost politician, și dacă mi-aș dori nu cred că aș fi unul bun, că eu sunt prea idealist. Eu vreau să fac administrație, asta vreau să fac“, a spus Nicolae Robu.  

La final rămâne nedumerirea exprimată în cadrul articolului din 26 iulie:

Ce ar putea stabili Nicolae Robu cu un om, Alin Nica, care nu decide el nimic? Deoarece surse din PNL Timiș coroborate cu surse din CJ Timiș susțin că atât partidul PNL, cât și Consiliul Județean sunt instituții conduse de secretarul general al PNL Timiș, primar de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, fie direct, fie prin diverși interpuși.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole