Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: avem ca obiectiv anularea pensiilor speciale pentru parlamentari

Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira, anunță că partidul a inițiat un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaților și senatorilor, care are ca obiectiv anularea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Măsura vine ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională Legea de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor deoarece a fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor.

“Împreună cu restul colegilor parlamentari și cu susținerea președintelui Ludovic Orban am depus la Parlament proiectul de lege de modificare a legii privind statutul deputaților și senatorilor, care are ca obiectiv anularea pensiilor speciale pentru parlamentari. În urma hotărârii scandaloase a Curții ( ne ) Constituționale de declarare ca neconstituțională a legii 7 din 2021, lege prin care se desființaseră indemnizațiile speciale pentru parlamentari, am spus clar că nu renunțăm la obiectivul nostru și, împreună cu colegii mei deputați și senatori din Forța Dreptei, am elaborat și înaintat spre dezbaterea celor două camere acest nou proiect de lege“, a declarat Claudiu Chira.

Forța Dreptei dorește desființarea și altor categorii de pensii speciale

“Imediat după publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial, proiectul să urmeze parcursul regulamentar, astfel încât să nu mai permită chițibușarilor din CCR să găsească vreo chichiță procedurală pentru a îl declara ca neconstituțional. Sigur că adoptarea proiectului va depinde de modul în care se poziționează parlamentarii din partidele care compun coaliția de guvernare, dar am convingerea că presiunea opiniei publice va fi atât de mare încât nu își vor permite să respingă proiectul. Pregătim și alte proiecte de lege pentru desființarea altor categorii de pensii speciale, astfel încât pensiile să fie calculate pe baza singurului principiu corect, moral, principiul contributivității“, a mai precizat deputatul Forța Dreptei Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole