Șeful PNL Timiș, Alin Nica și purtătorul de cuvânt al CJ Timiș – hărțuiesc două ziare locale din cauza dezvăluirilor făcute

Publicațiile Banatul Meu și Buletin de Timișoara au intrat sub asediul amenințărilor, presiunilor și intimidărilor venite din partea purtătorului de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, angajată ca funcționar public în administrația județeană în martie 2021 după câștigarea alegerilor de către PNL Timiș și venirea la “putere” a lui Alin Nica din Dudeștii Noi.

Loredana Lungu este soția fostului ziarist de la Opinia Timișoarei, Tudor Flueraș, consilierul personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza – secretar general al PNL Timiș, și deci, beneficiară a protecției politice oferite de “băieții de pe sate”, ani de zile vânduți ipocrit opiniei publice ca elitiști cu papion și pipă.

Pentru a înțelege adevărata mentalitatea care-i caracterizează pe fruntași PNL-iști de astăzi să menționăm că redacția Buletin de Timișoara a formulat mai multe cereri întemeiate pe legea 544/2001 privind liberul acces la informații publice, atât către Primăria Sânnicolau Mare, cât și către PNL Timiș, la care nu am primit niciun răspuns, ba mai mult, unele au fost chiar refuzate de la primire.

Redacția Buletin de Timișoara are deja un proces intentat de șeful administrației județene, Alin Nica, la începutul acestuia an, după ce am dezvăluit că este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, acțiune prin care probabil a considerat că poate să intimideze și să bage pumnul în gură redacției noastre și astfel va opri dezvăluirile făcute de atunci, proces care are termen de judecată pe data de 21 septembrie.

Interesant este, așa cum am dezvăluit deja, că Alin Nica se bazează în acest proces pe serviciile firmei de avocatură Sabou, Burz și Cuc care a încheiat mai multe contracte cu ADID Timiș, după venirea PNL la conducerea CJ Timiș, pentru consultanță juridică, ADID fiind o asociație satelit care beneficiază de fonduri publice chiar de la CJ Timiș și este condusă la ora actuală de un PNL-ist, consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, cercetat și el de ANI pentru incompatibilitate.

Deoarece zicala spune că cine se aseamănă se adună, a venit acum și rândul purtătorului de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, să procedeze de aceeași manieră precum șeful său PNL-ist.

Însă, Loredana Lungu nu se mulțumește cu puțin, ci vrea să-și depășească șeful și amenință două publicații cu judecata, nu doar una, este vorba despre Banatul Meu și Buletin de Timișoara, deși prin fișa postului ar trebui să se ocupe chiar de relația cu presa. Asta o fi oare noua abordare a relației cu presa în instituțiile publice? Cum va mai face acest lucru dacă se judecă chiar cu presa? Sau presa e de mai multe categorii și împărțită după bunul plac al acoliților PNL Timiș?

Motivul amenințărilor cu judecata este publicarea de către Banatul Meu a articolului “Sexy Loredana Lungu ii joaca pe liberalii din Timis pe degete“ și preluarea informațiilor de către site-ul Buletin de Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, în notificările trimise celor două redacții, susține că se simte defăimată din cauza uor fotohrafii postate în articolul respectiv în care apare goală, probabil pentru că s-a pozat goală, fotografiile au fost postate ulterior chiar de domnia sa în mediul online, iar apoi ele au ajuns apoi în presă, dar acum, după dezvăluirile făcute de Banatul Meu, s-a răzgândit și le dorește îndepărtate din spațiul virtual cu orice preț.

Ne întrebăm oare de ce? Nu mai sunt de actualitate? Arată rău în ele? Arată prea bine în poze față de realitate? Atunci de ce au fost postate inițial? De ce s-ar simți defăimată de propria goliciune pe care singură și-a scos-o la expoziție? Penibil?

Nu este clar însă nici dacă purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, va beneficia în eventualitatea unor procese cu cele două publicații tot de ajutorul aceleași firme de avocatură ca și șeful său Alin Nica, firmă, care așa cum am arătat deja, beneficiază de fonduri publice și din partea nașului lui Alin Nica, primarul PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu.

Cazul de mai sus nu este singular, iar purtătorii de cuvânt despuiați par la mare modă, și în acest sens vă prezentăm un alt purtător de cuvânt, de data aceasta al Jandarmeriei din Cluj, care a fost prins însă în ipostaze puțin mai deochiate decât cel al Consiliului Județean Timiș, așa cum puteți citi în articolul publicației Știri de Cluj – “Anchetă la Jandarmeria Cluj! Purtătoarea de cuvânt apare în filme cu caracter pornografic. Pozele se vând pe bani”.

Aceștia sunt exponenții “Timișului european”, vândut în 2020 de PNL Timiș alegătorilor naivi, uituci, orbi și habarniști.

Așteptăm poate o reacție a PSD Timiș, USR Timiș, Pro România Timiș sau AUR Timiș, partide parlamentare sau aflate în administrația județeană, în privința intimidărilor repetate la care presa locală este supusă de PNL Timiș.

Sau poate sunt de acord cu tot ce se întâmplă?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole