Șeful PNL Timiș, Alin Nica, își face sens giratoriu pe banii CJ Timiș în mijlocul satului său – lucrarea este executată de firma tatălui consilierei sale personale

Administrația PNL a Consiliului Județean Timiș, condusă de Alin Nica, șef al PNL Timiș – declarat de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese, instituție care i-a deschis și două dosare penale înaintate Parchetului General pentru fals în declarați și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, pentru care ar putea primi o pedeapsă între 1 și 5 ani de închisoare – transformă județul Timiș, încet dar sigur, într-un gen Vaslui sau Teleorman.

Joi, 30 martie, cetățenii vor avea parte de o acțiune demnă de județele subdezvoltate și nu de unul de talia județului Timiș.

Astfel, CJ Timiș invită presa, joi, de la ora 11:00, “la vizita de lucru a președintelui CJ Timiș, Alin Nica, prilejuită de predarea amplasamentului pentru intersecția DJ692A cu DC46 din Dudeștii Noi“, se arată într-o invitație transmisă de Consiliul Județean Timiș.

Vizita de lucru va include o declarație de presă a președintelui CJ Timiș și o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru jurnaliști. Vor fi prezenți, de asemenea reprezentanți ai Primăriei Dudeștii Noi și ai Direcției de drumuri și transport din cadrul CJ Timiș“, mai arată sursa citată.

Lucrarea amintită este în fapt un sens giratoriu pe care Alin Nica îl construiește în mijlocul satului său, Dudeștii Noi, pe banii cetățenilor județului, deci pe banii CJ Timiș.

Sensul giratoriu va fi construit de firma Grup DCM, deținută de Dumitru Dinulescu, tatăl Oanei Dinulescu Șandru, consiliera personală a șefului CJ Timiș, Alin Nica, și soția deputatului Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție.

Conform datele disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația pentru sensul giratoriu din Dudeștii Noi a fost derulată în luna decembrie 202 și costă peste 1,5 milioane de lei.

În baza contractului care se va încheia, vor fi proiectate și executate lucrările de construire pentru realizarea obiectivului de investiție publică „Amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în Dudeștii Noi”, în conformitate cu documentația tehnică (parte scrisă și parte desenată) – Studiul de fezabilitate întocmit de către IRICONSTRUCT S.R.L. Amplasamentul investiției se afla în comuna Dudeștii Noi județul Timiș. Pe traseul drumului județean DJ 692A Sânandrei – Becicherecu Mic care străbate localitatea Dudeștii Noi de la est la vest, la km 4+035,00, se găsește o intersecție în cruce, cu drumul comunal DC 46, pe partea stângă, respectiv cu o stradă rurală principală, pe partea dreaptă. Drumul județean DJ 692A asigură legătura cu localitățile Sânandrei și Becicherecu Mic și este un drum cu 2 benzi de circulație, cu îmbrăcăminte bituminoasă aflată într-o stare tehnică bună și cu șanțuri la marginea părții carosabile. Drumul comunal DC 46 asigură legătura cu municipiul Timișoara (DN 6) și este un drum cu 2 benzi de circulație, cu îmbrăcăminte bituminoasă aflată într-o stare tehnică bună și cu șanțuri la marginea părții carosabile.  într-o stare tehnică bună și cu șanțuri la marginea părții carosabile. Având în vedere siguranța redusă a circulației autovehiculelor datorită razelor mici și insuficiente, de racordare la drumul județean ale drumului comunal, mai ales în cazul autovehiculelor lungi sau articulate precum și datorită inserției dificile a autovehiculelor de pe drumul comunal pe drumul județean, sunt necesare lucrări de amenajare a intersecției“, se arată în descrierea investiției.

Reamintim că recent, aceeași firmă, a tatălui consilierei personale a șefului CJ Timiș, Alin Nica, a primit de la Consiliul Județean lucrarea privind realizarea iluminatului stradal al intersecției sens giratoriu dintre DJ 591 C și DN 6, adică la intrarea în comuna Dudeștii Noi dinspre drumul național 6.

De asemenea, firma respectivă a mai câștigat un contract de contract de 18 milioane de lei pentru apă și canalizare, alte 5 milioane de lei pentru estetică rutieră, iar la începutul acestui an circa 69 de milioane de lei pentru întreținere și reparații pe drumurile județene.

Ieri, Buletin de Timișoara publica articolul “Alin Nica – de la primarul pe bicicletă la baronul local cu avere fabuloasă“.

Comuna Dudeștii Noi, unde Alin Nica a fost primar 16 ani, este condusă acum de Ion Goșa de la PNL, “locotenent“ al șefului CJ Timiș, cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, și de către viceprimarul Alexandru Bodea, tot de la PNL, cercetat și el pentru incompatibilitate și conflict de interese de către Agenția Națională de integritate.

Aici sunt banii dumneavoastră!, vorba unui clasic în viață.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole