Șeful PNL Timiș, Alin Nica, combinații imobiliare cu membrul unei rețele de trafic de minore, prostituție și droguri, fost condamnat penal – legăturile cu clanul Corduneanu din Iași

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ și PNL Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii, care ar fi fost comise când deținea funcția de primar în comuna Dudeştii Noi.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat dosarul spre cercetări către procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara.

Potrivit unui document emis la solicitarea redacției Buletin de Timișoara, Parchetul Curții de Apel Timișoara informează că a fost declanșată urmărirea penală asupra faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane şi fals în declarații.

Vă comunicăm faptul că dosarul nr.119/P/2023 se află în lucru la procurorul de caz, în cauză efectuând-se urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art.301 Cod penal și falsul în declarații, prevăzută de art.326 Cod penal“, se arată în adresa semnată de procurorul general Cristi Sorin Bosnea.  

Alin Nica și lumea interlopă. Cazul DJ Gino Manzotti

Publicația Cancan.ro dezvăluie acum legăturile imobiliare dintre șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, și un cunoscut DJ din România, aflat la un moment dat în centrul unui scandal de proporții după ce Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a destructurat o rețea care se ocupa cu traficul de minore și prostituție.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, deține nu mai puțin de 14 terenuri, iar două dintre acestea, potrivit declarației de avere din anul 2022, sunt în coproprietate cu alte persoane, printre care și DJ Gino Manzotti (în acte Handke Giuseppe), membru DJ Project.

– Unul dintre terenuri (agricol) – cumpărat în anul 2007 – are 3,42 hectare.

– Al doilea teren (intravilan) – cumpărat în anul 2009 – are 14,42 hectare.

DJ Gino Manzotti a fost condamnat la 8 luni de executare cu suspendare în dosarul ”Minore pentru VIP-uri”, pentru că ar fi beneficiat de ”serviciile unei persoane exploatate”.

În anul 2016, DJ Gino Manzotti a scăpat de condamnarea la închisoare, magistrații de la Curtea de Apel Timișoara obligându-l să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității.

În dosarul ”Minore pentru VIP-uri”, numele lui DJ Gino Manzotti a fost vehiculat după ce acesta a fost denunțat la DIICOT pentru l-ar fi inițiat pe un polițist în consumul de droguri. Acesta i-ar fi ”garantat” polițistului că drogurile consumate de membrii și clienții rețelei de prostituție ar fi avut efecte afrodisiace puternice și de durată“, scrie Cancan.ro

Alin Nica și lumea interlopă. Legăturile cu clanul Corduneanu din Iași

Legăturile șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, cu lumea interlopă nu se opresc aici.

Alin Nica, şeful Consiliului Judeţean Timiş, este naşul Antoniei, fiica lui Bebe Sabie. Într-o postare mai veche de pe Facebook, bărbatul apare alături de Nica, cu mesajul “Felicitări Naşu”. Bebe Sabie – ”fratele” cunoscutului interlop Adrian (Beleaua) Corduneanu din Iași – este teribilistul care a fost filmat de un prieten în timp ce dansa pe ritmuri de manele, chiar în centrul oraşului. Din boxele date la maximum au răsunat versurile: “Sunt cel mai pretenţios, mă îmbrac cel mai luxos şi miros cel mai frumos”. Cum este la ”modă”, imaginile au fost postate pe TikTok, astfel că s-a putut observa cum finul lui Alin Nica, președintele CJ Timiș, se urcă pe maşină, în timp ce prietenul său spune ”Să vină Poliţia”. Bebe Sabie face parte din anturajul lui Adrian (Beleaua) Corduneanu, fapt ce se poate observa dintr-o dedicație video pe care liderul clanului Cordunenilor i-a făcut-o “fratelui său”, Bebe Sabie de la Timișoara. Așa cum era de așteptat, postarea lui Corduneanu de pe Facebook – în care acesta îi transmite ”La mulți ani!” Antoniei, fiica lui Bebe Sabie – a fost preluată de Bebe Sabie pe pagina sa de socializare. După cum se poate observa, Alin Nica, președintele CJ Timiș, este foarte ”bine poziționat”, nu numai la nivel administrativ, iar Bebe Sabie – alături de acesta, la o masă festivă – spune, încântat, că ”Nașul meu este un om cu funcție!“”, mai scris Cancan.ro

Alin Nica și lumea interlopă. Afacerea Dubai

Una dintre cele mai dubioase acțiuni pe care șeful PNL Timiș, Alin Nica, a făcut-o în mandatul de președinte al Consiliului Județean Timiș este Afacerea Dubai, pusă la cale și coordonată împreună cu șeful său de cabinet de la acea dată, Iosif “Borsetă“ Nicoară, actualmente șef peste o asociație satelit a Consiliului Județean – Asociația de Dezvoltarea a Turismului.

Alin Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a vrut să construiască un terminal cargo pe Aeroportul Internațional din Timișoara, numai că afacerea de mai multe milioane de euro s-a ”poticnit” din cauza unor hectare de teren, patruzeci și șase la număr, care se află în proprietatea  Ministerului Transporturilor. Această afacere (neîncheiată) de mai multe milioane de euro l-a avut ca intermediar pe omul de afaceri Cristian Birlic, acesta făcând legătura între Alin Adrian Nica și Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC. După ce Alin Nica și-a angajat, cu mai multe luni în urmă, un nou șef de cabinet – Iosif Nicoară -, în schemă a pătruns și Cristian Birlic, posibil intermediar în afaceri transcontinentale pe axa Timișoara… Dubai. În luna martie a anului 2022, Alin Nica, Iosif Nicoară și Cristian Birlic au fost fotografiați împreună, la masă, în Dubai, ca niște parteneri de afaceri puși pe fapte mari. Chestionat și în legătură cu ”intermediarul” Cristian Birlic, președintele Consiliului Județean Timiș a oferit răspunsuri surprinzătoare, prezentate în exclusivitate de Gândul, declarând că nu îl cunoaște pe controversatul om de afaceri, cu toate că au stat la masă împreună“, mai precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole