Șeful CJ Timiș, Alin Nica, oferă un cocktail de 17.000 de lei, bani publici, într-un spațiu acoperit și încălzit, organizat de o firmă din Dudeștii Noi, satul în care locuiește

Consiliul Județean Timiș a transmis astăzi o invitație de presă care sună în felul următor:

Alin-Adrian Nica, Președintele Consiliului Județean Timiş, are bucuria de a vă invita la un cocktail în cadrul căruia vom întâmpina împreună anul în care Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii, în 31 decembrie, începând cu ora 20:00, pe terasa Bastionului Maria Theresia, într-un spațiu acoperit și încălzit. Vom scrie povestea Festivalului Luminii printr-o suită de spectacole și instalații artistice având ca temă centrală lumina. Vă așteptăm!“, se arată în invitația CJ Timiș.

Evenimentul este organizat pe bani publici prin intermediul Muzeului Național al Banatului, instituție subordonată administrației județene.

Culmea este că petrecerea pe bani publici este pusă în operă de către o firmă din Dudeștii Noi, satul în care locuiește șeful PNL și CJ Timiș, Adrian Nica, care a fost contractată de Muzeul Național al Banatului în acest scop și pentru care administrația Alin Nica plătește 16.800 de lei, așa cum reiese din datele disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Eveniment de tip cocktail pentru 100 de persoane – aperitive finger food – desert – vin alb, roșu și pentru desert – cafea – apă minerală plată – apă minerală carbogazificată – băuturi răcoritoare Asigurăm pregătirea locației în care se desfășoară evenimentul și logistica necesară“, se arată pe SICAP.

Reamintim că recent Buletin de Timișoara a publicat un raport al Camerei de Conturi în care se arăta că la Muzeul Banatului, subordonat CJ Timiș, a fost descoperit un prejudiciu de 379.000 de mii de lei deoarece au fost făcute plăți pentru evenimente fără existența documentelor justificative, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Pe fotografia care însoțește articolul stă scris următorul text: “Timișul în care #sepoate“, text la care am adăuga că se poate aproape orice, chiar și ca o firmă din sat de la șeful CJ Timiș să organizeze din banii CJ Timiș o petrecere pentru șeful CJ Timiș.

Pentru a înțelege mai bine starea lucrurilor din CJ Timiș, să spunem că funcționarul care a transmis invitația de presă cunoaște extrem de bine regulile de scriere, dar, probabil, din pipincurism sau din megalomania “stăpânilor de astăzi de la județ“, scrie funcția de președinte cu “P“, în mijlocul propoziției, contrar regulilor gramaticale. Semn că, atunci când ești mic măcar funcția să fie scrisă cu literă mare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole