Timișoara: aproape 6.000 de cetățeni și-au achitat impozitele în prima zi din care 45% în sistem online – bonificație de 10% pentru plata până la data de 31 martie

Primăria Timișoara, prin Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, s-a asigurat că niciun timișorean care a mers să își plătească impozitele nu a fost nevoit să aștepte mult timp la coadă sau să stea în frig.

În total, aproape 6.000 detimișoreni și-au achitat impozitele în prima zi, din care 45% în sistem online, arată municipalitatea.

În Timișoara plătesc taxe și impozite locale 227.903 persoane fizice și 27.574 persoane juridice.

Este o îmbunătățire față de anul trecut când doar 38%au achitat online. În plus, persoanele care au sosit înainte de ora deschiderii au fost primite înăuntru, în sala de așteptare.  Eforturile de digitalizare a administrației dau roade și vedem o creștere în fiecare an în ceea ce privește numărul de persoane care apelează la serviciile online ca să își plătească impozitele sau să acceseze servicii publice.  Reamintim că plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile poștale din oraș. Timișorenii pot accesa platforma pentru plăți online pe următorul link: https://plata.dfmt.ro/ Se acordă și în acest an o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie 2024, a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024 de către contribuabilii persoane fizice și persoane juridice. Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu se majorează, fiind stabilite la același nivel încă din 2018. Grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică și se aplică la fel în toată țara. Rata inflației este de 13,8% și acesta este procentul pe care timișorenii îl vor avea de plătit în plus, comparativ cu anul trecut“, se arată într-un comunicat de presă.

Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 și vineri, orele 08:30 – 14.00.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole