Șeful CJ Timiș, Alin Nica, cercetat pentru conflict de interese, a uitat de unde a plecat – jignește primarii din județ: s-au obișnuit să primească bani din milă

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, cercetat de ANI pentru conflict de interese, a lansat astăzi pe Facebook un atac virulent la adresa primarilor din județ.

Săteanul din Dudeștii Noi, șeful administrației ZERO proiecte majore proprii în implementare, conform bugetului de pe anul 2022, a uitat de unde a plecat și în mod halucinant consideră că primarii sunt niște “milogi“, deoarece așteaptă fonduri pe prietenie, interes sau milă.

“Am participat la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, întâlnire la vârf în cadrul căreia am înțeles clar oportunitățile de finanțare pentru perioada următoare. Știu că mulți edili s-au obișnuit de-a lungul timpului să primească bani pe intenții sprijinite doar de vorbe, însă vremurile s-au schimbat și fondurile publice nu mai sunt împărțite pe prietenie, interes sau milă. Toate comunitățile locale au nevoie de bani pentru dezvoltare și depinde de primarii aleși dacă nevoile și prioritățile locale vor fi îndeplinite“, susține Alin Nica.

Fiul satului Dudești, rușinea județeană, așa cum Buletin a arătat într-un articol recent, și nașul unui personaj numit Bebe Sabie, flutură prin fața “milogilor“ cioara de pe gard denumită pompos Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Guvernul lucrează intens la Ghidurile pentru lansarea apelurilor de proiecte ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, semnal important pentru primăriile din județ  să pregătească proiectele care trebuie finanțate.  Deși consiliile județene au un rol esențial în comunitățile locale, acestea nu pot suplini atribuțiile primăriilor. CJ Timiș se pregătește să absoarbă fonduri atât din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cât și din programele europene din exercițiul financiar 2021-2027, pentru județ, dar, în paralel, ca președinte al instituției încurajez primării să acceseze cât mai multe linii de finanțare, să nu se aștepte să intre singuri banii în cont, fără efort și fără documentații fundamentate. Vor fi bani pentru „Valul renovării” ca să avem clădiri cu un consum mai eficient de energie, mai sănătoase și mai rezistente în fața schimbărilor climatice. Prin „Fondul local” vor putea fi accesate fonduri destinate reînnoirii flotelor de transport public,  transportului urban ecologic şi construirii de locuinţe pentru tinerii din grupuri şi comunităţi vulnerabile. Acestea sunt doar câteva dintre componentele care vor fi disponibile pentru administrațiile locale, astfel că îndemn primarii să se mobilize și să fie vigilenți, mai ales că nu că fi nevoie de cofinanțare pentru proiecte câștigate. Îmi propun să aducem cât mai mulți bani în Timiș, mai ales că, prin PNRR, fiecare comună, oraş, municipiu din întreaga ţară vor avea sume prealocate, organizate pe tipuri de investiţii. Proiectele vor fi depuse spre finanţare digital, fiecare unitate administrativ-teritorială urmând să opteze pentru oricare dintre categoriile de investiţii eligibile“, a mai completat Alin Nica.

Reamintim că CJ Timiș nu va aloca în acest an niciun ban pentru drumurile din 14 comune, condamnând astfel comunitățile la subdezvoltare, așa cum Buletin de Timișoara arăta AICI.

În același timp, Alin Nica, nu a avut până acum niciun punct de vedere referitor la cercetare demarată de ANI în cazul său pentru conflict de interese, la fel cum nu luat nicio poziție în privința colegilor săi de partid cercetați în urma anchetelor publicației noastre – Ștefan Sandu (consilier local CLT), Adrian Lulciuc (consilier local CLT) sau Cosmin Costa ( consilier județean).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole