PROGRAM. Timișoara 2023 – muzică din desene animate, dans nonverbal, vernisajul peretelui vegetal din ceramică, proiecție pentru proaspetele mămici, clubul femeilor dezlănțuite

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara și proiectele înscrise în Programul ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” completează oferta evenimentelor cu propuneri pentru toate categoriile de public. Săptămâna 13 – 19 mai.

🏵Sâmbătă, 13 mai:

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 11:00 – Recital educativ. Muzică din desene animate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2-7 ani. Aceștia for face cunoștință cu muzica din desenele animate care le-au fascinat copilăria părinților lor și care, cu siguranță, le vor rămâne și lor întipărite în amintire. Aranjamentele sunt realizate de Cristian Spătaru.

🎭Teatrul Maghiar – Sala mare – ora 19:00 – „Midsummer Night”, interpretat de artiștii Teatrului de Dans Central-European din Budapesta. Spectacol de dans nonverbal după „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare.

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – Concert simfonic „Harpissima”, unde sunetele a două harpe, mânuite cu pricepere și talent de soliștii Alexander Boldachev și Mihaela Faur vor captiva publicul.

Teatrul Maghiar – Casa Maghiară – ora 19:00 – „Seara în care se poate întâmpla orice”, spectacol de improvizație, fără traducere în limba română.

🏵Luni, 15 mai:

🎼Centrul de cultură și artă Timișoara – ora 20:00 – Dr. Faustus theater-concert, inspirat de operele lui Thomas Mann și Leonard Bernstein, creat în cel mai nou Laborator de instrospecție muzicală/teatrală. Regia, muzica și interpretarea Levente Kocsárdi, Alexandra Mahu (voce, flaut), Georgi Rădulescu (vioară), Maksay Csaba Zsolt (violoncel).

🏵Marți, 16 mai:

🌱Colegiul Bănățean – ora 16:00 – Vernisajul peretelui vegetal din ceramică, Peretele vegetal este componenta educațională a proiectului Grădini interdimensionale și reprezintă efortul comun al elevilor, profesorilor și artiștilor care au încercat să evidențieze potențialul acestui spațiu, prin abordări estetice și tehnice specifice artelor murale.

🏵Miercuri, 17 mai:

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – Concert simfonic al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene , EUYO Orchestra, în colaborare cu Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT. Dirijor și solist va fi violonistul Daniel Rowland.

🎥Cinema Victoria – ora 16:00 – „Clubul femeilor dezlănțuite 2”, O nouă proiecție pentru proaspetele mămici, însoțite de bebeluși, din programul „Cine Mami”.

🎥Cinema Victoria – ora 18:30 – „Apropierea”. Andrea construiește de una singură o viață mai sigură pentru copiii ei, după ce și-a băgat în închisoare fostul partener abuziv. Cu toate acestea, eforturile ei sunt puse la încercare constant de mica și conservatoarea comunitate din Transilvania, în care trăiește. Cei mai mulți dintre localnici îi susțin pe fostul ei partener și pe familia sa prestigioasă și nu cred că bărbatul a comis fapta pentru care este închis, acuzându-le pe Andrea și pe fiica ei că au lansat acuzații false împotriva lui.

🎥Cinema Victoria – ora 20:30 – „Eric Clapton: 24 de seri”. Filmul conține 17 hituri din repertoriul său, care ne arată un Clapton emoționant, pe aceeași scenă cu muzicieni de top și versiuni unice de interpretare împreună cu orchestra lui Michael Kamen sau cu propria trupă ale hiturilor bine cunoscute, precum „Wonderful Tonight”, „Layla”, „White Room” și „Cocaine”, dar și delicii rare, cum ar fi interpretarea “Knockin’ on Heaven’s Door” împreună cu Phil Collins.

🎭Teatrul Maghiar – ora 19:00 – „Trans Lucid”, un performance care explorează aspecte semnificative din viața persoanelor trans în România, cu accent pe multiplele transformări pe care aceștia le-au experimentat.

🏵Joi, 18 mai:

🌱Curtea Electro – ora 11:00 – LA PAS în curte la Electro. Picnic studențesc. O zi în care studenții Universității Politehnica, dar și alți tineri sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună prin experiențe și dialoguri în jurul unor teme care preocupă societatea de azi – hrană sănătoasă, combaterea risipei, dezvoltare durabilă, grija față de mediu și evenimente sustenabile. Programul zilei cuprinde activități diverse. Studenții împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic Alimentar Timișoara sunt invitați să gătească pe ritm de dans și să deguste o ciorbă, pregătită din legume salvate. Elevii de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu vor organiza Borcanul anti-risipă, o inițiativă de combatere a risipei alimentare.

🎥Cinema Victoria – ora 18:00 – Phoenix. Har/Jar. Filmul reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea și fuga în străinătate.

🎥Cinema Victoria – ora 20:30 – Avanpremieră „È pericoloso sporgersi”. Celebra comedie de dragoste semnată de Nae Caranfil reintră în cinematografe la 30 de ani de la premiera în secțiunea Quinzaine des réalisateurs din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, din anul 1993.

🏵Vineri, 19 mai:

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara vă invită la concertul simfonic dirijat de Faycal Karoui, avândul solist pe renumitul pianist Daniel Ciobanu.

🎭Teatrul German – ora 19:30 – „Leonce și Lena”. Comedia este considerată ca fiind una dintre cele mai importante comedii clasice ale literaturii germane, o satiră politică care îi are ca protagoniști pe Leonce și Lena, doi străini într-o lume irațională, în care doar ironia și autoironia mai puteau oferi o consolare. Melancolia lor provine din lipsa iluziilor și din refuzul viziunilor idealizante.

🎥Cinema Victoria – ora 20:30 – Avanpremieră „Mascarada”. Adrien, un dansator atrăgător a cărui carieră a fost distrusă de un accident de motocicletă își irosește tinerețea pe Coasta de Azur, unde are grijă de el Martha, fost star de cinema. Viața lui Adrien urmează o cu totul altă direcție după ce o cunoaște pe Margot, o femeie frumoasă, interesată doar de relații complicate și avantajoase pentru ea. Împreună, cei doi visează la o viață mai bună și pun la cale un plan diabolic, o mascaradă emoțională.

🎼MV_Sci_Art Center – ora 21:00 – NUCLEUS by U:KUSTIK – Performance de artă sonoră la intersecția dintre om și tehnologie. NUCLEUS, gândit de artistul austriac Ulrich Schleicher / U:KUSTIK, este un cadru sonor performativ, construit pe baza mișcărilor fizice ale artistului și a undelor creierului său transmise printr-un neurotransmițător. Temele om și mașină, digitalizare și schimbare socială precum și întrebări care gravitează în jurul inteligenței artificiale și al „Studiilor critice de date” fac parte din actuala sa explorare artistică.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole