“Poștașul” Sorin Grindeanu a greșit destinatarul chiar de la prima livrare. Doamne ferește să aducă numirea de prefect

Vicepremierul Sorin Grindeanu a adus la Timișoara, weekendul trecut, omologarea tramvaiului turcesc. Fiind un document emis de o instituție din subordinea sa, ministrul Transporturilor și-a permis să preia corespondența, făcând pe mailman-ul, nu știm cât de legal nici acum.

Mai mult, pentru ca spectacolul să fie complet, susținând că nu știe numerele de telefon ale noii conduceri de la Primăria Timișoara, l-a chemat să preia corespondența pe omul de care actualul primar vrea să scape ca de Dracu, pe Culiță Chiș, văzut ca omul fostului primar. Doar că destinatarul era greșit, așa că zilele trecute omologarea a fost trimisă înapoi. A spus-o imediat după incident viceprimarul USR al orașului, Ruben Lațcău și a reconfirmat-o ieri.

“Producătorul a făcut un contact cu ANFR pentru eliberarea agrementului. Din păcate, la nivelul Ministerului Transporturilor au fost diferite reorganizări de-a lungul timpului, între ANFR, ONFR şi alte instituţii din subordine care reglementează transportul feroviar sau cu tramvaie, iar tot acest proces care în mod normal trebuia să dureze 2-3 luni s-a prelungit şi în loc să îl avem în septembrie, îl avem acum în decembrie. Noi am primit, deşi nu ar fi trebuit să primim acest agrement şi azi l-am trimis înapoi la Bucureşti, la Bozankaya, care este posesorul de drept al acestui document. Apoi declanşăm recepţia tramvaiului ca să îl putem introduce pe traseu începând cu luna decembrie”, a declarat, pentru Adevărul, viceprimarul Timişoarei“, Ruben Laţcău.

Totul s-a dovedit a fi o idee proastă, a vreunui sfătuitor depășit, care l-a pus pe vicepremierul Sorin Grindeanu într-o poziție ridicolă chiar de la prima reîntâlnire adevărată, după multă vreme, cu timișorenii, care nu au gustat show-ul ieftin.

Fiind de notorietate că actualul ministru al Transporturilor preferă viața boemă, mare a fost mirarea la disponibilitatea de “overtime” arătată în conferința de presă de sâmbătă, 27 noiembrie. Nu uitați, a promis că din două în două săptămâni se va afla pe șantierul Centrurii Sud, care pe drept cuvânt, obiectiv, fără pic de ironie, ar trebui să o numim Centura Grindeanu. Așadar, două săptămâni se fac pe 11 decembrie. Așteptăm.

Așteptăm și un alt colet, pentru că ministrul a arătat la prima vizită că are dublu rol, ministru poștaș. Putea măcar să întrebe vreun “precin” cum se face.

Poate acum, dacă își ține promisiunea (haideți râdem în hohote), la proxima deplasare spre casă, va aduce numirea de prefect. Și Doamne ferește să fie și aceea cu destinatar greșit, așa cum a fost prima livrare. Vă dați seama? Episodul “Mihaela, dragostea mea” s-ar repeta. Destinatarul ar trebui a doua zi dimineața să returneze numirea deoarece nu era a lui/ei, și acum ar trebui să ajungă la altul/alta. În acest caz poate că numirea unei persoane non-binare ar fi preferabilă sau, domnule vicepremier, lăsați serviciile poștale pe mâni profesioniste, chiar aveți în anturaj oameni cu expertiză în domeniu. Sau poate numirea prefectului se va face ca la alba-neagra sau cu mică/mare ca la păcănele, totul bineînțeles transmis live.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole