Piața Victoriei și șapte străzi adiacente din zona Cetate – amenajate în urma unui concurs internațional de soluții arhitecturale

Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul pentru organizarea concursului internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea și modernizarea zonei formate de Piața Victoriei și șapte străzi adiacente din zona Cetate, cu Ordinul Arhitecților din România, care este câștigătorul licitației.

”Piața Victoriei și străzile din jurul ei sunt emblematice și pline de semnificații istorice și culturale pentru timișoreni. Acest concurs internațional de soluții le va pune în valoare și le va integra în țesutul urban existent. Mizăm foarte mult pe calitatea și atractivitatea spațiului public care va rezulta și faptul că Ordinul Arhitecților va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ordinul Arhitecților din România va elabora întreaga documentație pentru concurs, care include regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand.

În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat.

Valoarea serviciilor pentru organizarea concursului este de 267.666 lei, fără TVA.

Durata este de 240 de zile de la ordinul de începere.

Directorul STPT îi bate obrazul consilierei locale Pro România, Roxana Iliescu: dezinformările și atacurile publice nejustificate nu fac decât să slăbească societatea a cărui acționar sunteți I Societatea de Transport Public are datorii la privați de peste 18 milioane de lei – alte 86 de milioane sunt datorii către ANAF

Societatea de Transport Public Timișoara are datorii la privați de peste 18 milioane de lei, iar la ANAF de peste 86 de milioane de lei. Dezvăluirea apare într-un document oficial…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole