Dominic Fritz: școala generală nr. 1 din zona Traian devine școală verde – este printre cele mai vechi școli din Timișoara

Primarul Dominic Fritz anunță că școala generală nr. 1 din Timișoara va deveni școală verde, aici urmând să fie implementat un proiect de reabilitare pe fonduri europene.

Este una din cele mai vechi școli din Timișoara, de la 1847, care din păcate fiind într-un cartier marginalizat a fost uitată de la investiții. Școala va trece printr-un proces de modernizare, de la un capăt la altul. Cele două corpuri de clădire vor fi reabilitate, eficientizate energetic cu înlocuirea totală a instalației de căldură și apă caldă, izolarea termică a pereților, schimbarea tâmplăriei, iar aranjamentul sălilor de clasă va fi regândit pentru un proces de educație modern. Acum se lucrează la documentația tehnică (faza DALI) și în paralel am cerut fonduri prin PNRR, peste 14 milioane de lei, pentru execuția lucrărilor. Fiecare din cei 184 de elevi de aici are dreptul la condiții faine de studiu, să vină la școală cu interes și să găsească un mediu în care să se poată dezvolta și crește“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole