Nicolae Robu trădat și de ultimul soldat? Fostul viceprimar Dan Diaconu – consilier al lui Alin Nica, cel mai mare dușman al fostului primar

Fostul primar Nicolae Robu se pare că va rămâne și fără ultimul soldat relevant din PNL Timiș.

Conform unor surse administrative, fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu, va deveni consilier personal al șefului CJ Timiș Alin Nica, cercetat de ANI pentru conflict de interese.

Același surse au declarat pentru Buletin de Timișoara că situația peneliștilor din CJ Timiș este una dezastruoasă din cauza incompetenței administrative a echipei Alin Nica aceștia sunt în imposibilitatea de a livra măcar un proiect major propriu, majoritatea covârșitoare fiind proiecte moștenite de la PSDobra. Din această cauză, peneliștii mizează pe experiența administrativă a fostului viceprimar pentru a încerca să redreseze situația pe ultima sută, însă nu vor putea redresa atmosfera irespirabilă pe care au creat-o.

Pe de altă parte, conform unor surse politice, eventuala mutare ar fi o trădare a lui Nicolae Robu, care acuza în dese rânduri faptul că a pierdut Primăria Timișoara din cauza trădărilor din interiorul PNL Timiș puse la cale de Alin Nica și Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

Dan Diaconu nu ar fi totuși la prima trădare, deoarece vara trecută a candidat pentru o funcție în cadrul PNL Timișoara în echipa consilierului local Raul Ambruș, ca mai apoi, la repetarea alegerilor, să se alăture lui Cosmin Tabără.

Nicolae Robu a declarat în luna august a anului 2021 următoarele:

“Nu cobor la nivelul acestor personaje de o josnicie dusă dincolo de orice limită, ce conduc acum -sper eu, doar până mâine!- Filiala Timiş a PNL. Este vorba despre Alin Nica, Dănuţ Groza şi Bogdan Ghelbere. Îmi asum vina de a fi fost tolerant cu ei timp de patru ani, din 2016 până în 2020 când au încălcat nonstop statutul partidului şi, mai mult, de a-i fi promovat direct şi indirect în funcţiile din partid pe care le ocupă astăzi! Iar pe Alin Nica, inclusiv în funcţia administrativă de Preşedinte CJT, funcţie pe care, în acel context din septembrie 2020, cu contracandidaţii avuţi, ar fi câştigat-o, în postura de candidat PNL, absolut oricine (de fapt, cine ştia cine este Alin Nica în momentul votului?!) Dacă veţi vota continuitate cu Nica, Groza şi Ghelbere în frunte, PNL Timiş va avea o soartă tristă! Aceşti indivizi au făcut atmosfera în PNL Timiş irespirabilă! Ei sunt cauza circului penibil de la alegerile din organizaţia Timişoara, cu care nu numai Filiala Timiş a PNL s-a făcut de râs, ci întregul PNL a ajuns de râs, cum n-a mai fost niciun partid în România în toţi aceşti ani scurşi de la Revoluţie! Cine sunt, oare, “interlopii”?! Cei ce nu sunt lăsaţi să-şi exercite dreptul statutar la vot sau cei ce nu-i lasă?! Unde s-a mai întâmplat ca 320 de membri ai unei organizaţii, cu toate condiţiile îndeplinite, să nu fie lăsaţi să voteze, numai şi numai pentru că au o altă opţiune decât “conducerea”?!”, a scris Robu pe Facebook, care a făcut cunoscut în premieră faptul că în campania electorală din 2020, Alin Nica a îndemnat electoratul să-l voteze pe Dominic Fritz pentru funcția de primar.

Alin Nica are la această oră ca și consilieri personali printre alții pe Oana Dinulescu Șandru, fiica unui mare sponsor PNL și soția deputatului Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție și pe un individ poreclit Borsetă. Cam asta e echipa în care va intra Dan Diaconu.

Poate merită reamintit că pe holurile Palatului Administrativ se va întâlni poate întâlni cu colegii săi peneliști cum sunt fostul șef al STPT, Nicolae Bitea, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită, cu consilierul județean Andrei Cotețiu, cercetat de ANI pentru conflict de interese, cu consilierul județean Mihaela Calescu, cercetată de ANI pentru incompatibilitate, cu consilierul județean Marius Hiticaș, cercetat pentru ANI pentru incompatibilitate și conflict de interese sau cu consilierul județean și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, cercetat pentru ANI pentru incompatibilitate.

Nu va fi însă deranjat deoarece în Consiliul Local Timișoara stă nestingherit în aceeași bancă cu consilierul local și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, cercetat pentru ANI pentru conflict de interese și incompatibilitate sau cu consilierul local Ștefan Sandu, pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole