Nicolae Robu se scuză în continuare: nimeni corupt, incorect n-are loc lângă mine

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus pe 29 decembrie 2022 trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru fapte de corupţie, în afaceri cu cimitire, a fostului director executiv al Direcţiei Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse din cadrul Primăriei Timişoara, Răvăşilă Emilian Florin şi a lui Căprariu Alin Sergiu, funcţionar public în cadrul Biroului Monitorizare Trafic din Primăria Municipiului Timişoara.

Florin Răvășilă nu este singurul membru al PNL Timiș care are probleme cu justiția.

Reamintim că deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea, au fost deja trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită, așa cum puteți citi AICI.

Actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o reacție extrem de dură la anunțul DNA.  

DNA l-a trimis în judecată pentru fapte de corupție comise în administrația Robu pe Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, pus mai apoi director al Direcției de Patrimoniu. E al treilea personaj cheie al administrației Robu, cu dosar de corupție în ultima jumătate de an. Primii doi au fost Ionuț Nasleu, consilier personal al fostului primar și apoi director la Piețe și Rodica Aurelian, fosta șefă de la resurse umane din administrația Robu. Să nu ne facem nicio iluzie: ei sunt doar o parte din haremul de dubioși, corupți și ridicoli care l-au înconjurat pe fostul primar, el însuși lipsit de orice simț al ridicolului. De mulți dintre ei am scăpat prin lupte dure în ultimii doi ani. Alții încă visează, ridicol, o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție. Timișorenii au spus clar și răspicat acum doi ani că a fost de-ajuns. E treaba justiției să facă dreptate. Nu sărbătorim nicio victorie. E trist că Timișoara a fost condusă și călărită de astfel de oameni atâția ani“, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

În replică, fostul primar Nicolae Robu a atras atenția asupra faptului că domnia sa este cel care a sesizat DNA și i-a retras dreptul de semnătură lui Florin Răvășilă, așa cum puteți citi AICI.

Astăzi, fostul primar a revenit asupra subiectului “de dragul adevărului“.

“𝐶𝑟𝑒𝑑𝑒𝑡̦𝑖 𝑐𝑎̆ 𝑑𝑙 𝐹𝑟𝑖𝑡𝑧 𝑣𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑑𝑎 𝑐𝑎 𝑚𝑖𝑛𝑒, 𝑐𝑢 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑑𝑗𝑢𝑛𝑐𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑃𝑖𝑒𝑡̦𝑒, 𝑐𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑏𝑙𝑜𝑐 𝑝𝑒 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑟𝑖𝑧𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑠𝑎̆, 𝑐𝑢 𝐷𝑅 𝐿𝑎𝑡̦𝑐𝑎̆𝑢, 𝑐𝑢 𝑐𝑒𝑖 𝑐𝑒 𝑎𝑢 𝑑𝑎𝑡 𝒇𝒂̆𝒓𝒂̆ 𝒍𝒊𝒄𝒊𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 10 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑟𝑖 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑓𝑖𝑟𝑚𝑒 𝑐𝑢 𝑢𝑛 𝑎𝑛𝑔𝑎𝑗𝑎𝑡 𝑠𝑎𝑢 𝑓𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑛𝑖𝑐𝑖𝑢𝑛𝑢𝑙, 𝑒𝑡𝑐, 𝑒𝑡𝑐? Constatând că aproape toți cei ce scriu despre cazul Răvășilă, fost director de patrimoniu în Administrația Robu, ajuns trimis în judecată de DNA sub acuze de corupție omit un lucru, de bun simț extrem de important, mă văd nevoit să vi-l fac eu cunoscut -și e a “n”-a oară!-. Despre ce este vorba? Iată: Subsemnatul am primit în septembrie 2020 un stick cu înregistrări ale unor discuții în care unul din vorbitori era dl Răvășilă.  Drept urmare, i-am ridicat d-lui Răvășilă dreptul de semnătură și am sesizat personal DNA-ul, predându-i acel stick. Am demonstrat, astfel, că atenționările mele către angajați, repetate de nenumărate ori de-a lungul celor 8 ani cât am fost Primar nu au fost vorbe goale, ci chiar linie de conduită pt mine! Pe scurt, ele spuneau: nimeni corupt, incorect, în general, n-are loc lângă mine, iar dacă aflu la adresa cuiva suspiciuni că este astfel, eu personal, îl dau pe mâna DNA! Așa am zis, așa am făcut! Au venit alegerile, a ajuns Primar dl Fritz și, din rațiuni pe care nu le cunosc -dar le pot presupune, ca oricine!- i-a redat d-lui Răvășilă dreptul de semnătură, iar după un timp, l-a transferat… unde credeți?! Vă spun: taman în structura Primăriei ce are ca misiune să vegheze la respectarea legii, Poliția Locală! Ei bine, citiți, respectiv audiați, vă rog, în cheia rezultată din cele de mai sus, abordările de către Fritz și acoliții lui a subiectului în discuție, imuni la încercările lor de intoxicare / manipulare și cu această ocazie.  Tupeul acestui șarlatan, pe nume Dominic Samuel Fritz, multiplu săvârșitor de infracțiuni (MSI) este dincolo de orice limite! Rușine, MSI Dominic Samuel Fritz! N-ai nimic în comun cu spiritul acestui oraș!“, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole