Nicolae Robu obligat să-și încheie cariera de artist stradal – Dominic Fritz îi solicită un repertoriu pe care să-l prezinte în fața unei comisii

Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, a pregătit Regulamentul de desfășurare a activităților cultural-stradale, pentru categoriile de solicitanți care includ: muzicieni, actori, dansatori, artiști din sfera artelor vizuale și nu numai.

Aceștia pot participa activ la crearea unei atmosfere vibrante în Timișoara și la dezvoltarea culturală a orașului prin mini-piese de teatru, scenete, recitaluri, dans, iluzionism, acrobații sau pictură.

Regulamentul îl va afecta direct și pe fostul primar Nicolae Robu, care deseori se oprea, în plimbările sale prin centrul orașului, cu câte un trubadur, pentru a-și arăta talentul de artist amator.

Dacă o va mai face ar putea fi amendat de Poliția Locală.

Dar, potrivit regulamentului, Nicolae Robu se poate autoriza ca artist stradal, dar pentru acesta trebuie să prezinte un repertoriu în fața unei comisii.

În vederea obținerii avizului de autorizare, artiștii stradali interesați sunt rugați să pregătească un portofoliu, un repertoriu specific sau un moment teatral sau coregrafic. Aceștia trebuie să le susțină în fața unei comisii de specialitate a Casei de Cultură“, se arată în regulament.

Avizele de funcționare puse la dispoziție pentru artiștii stradali sunt anuale sau ocazionale.

Avizele anuale sunt eliberate în lunile ianuarie și iunie și trebuie solicitate până atunci, iar cele ocazionale pot fi cerute în orice lună a anului și se eliberează pentru maximum 30 de zile. Artiștii stradali trebuie să aibă minimum 16 ani și pot activa singuri sau în grupuri de până la 5 persoane. De menționat că obținerea unui aviz de funcționare nu este cu titlu definitiv și că acesta poate fi retras, în urma a două avertismente date de Poliția Locală, în timpul unui an calendaristic.

Pentru evitarea acestor situații, artiștii sunt rugați să respecte prevederile regulamentului, inclusiv cele referitoare la păstrarea distanței corespunzătoare față de alți artiști stradali, precum și de școli, biserici, spitale sau alte clădiri de interes public și să schimbe locația conform programării stabilite. Amplificarea este permisă pentru voce, cu condiția să nu depășească valoarea admisă a zgomotului în spații publice“, mai arată sursa citată.

Artiștii vor putea să își desfășoare activitatea de luni pană vineri, de la 16:00-22:00, iar în weekend-uri, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-22:00. Între octombrie și aprilie, orarul permis de luni până vineri este redus la intervalul 16:00-20:00.

Zonele autorizate pentru aceste activități sunt următoarele: Piața Victoriei, Parcare Modex, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, platoul din fața Parcului Central, Str. Mărășești, Parcul Botanic, Parcul Poporului, Platoul din fața Complexului Bega, Str. Jules-Verne – Șc. Gen. Nr.14, Parcul Frații Constantin, Str. Garofiței, Str. Petofi Sandor, Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, Str. I.I. de la Brad, Str. Veronica Micle, Str. Al Russo, Str. Tabor, Calea Bogdăneștilor, Str. Herculane, Str. Ismail“, mai precizează regulamentul.

Așadar, dacă ar pierde din nou alegerile locale din 2024, Nicolae Robu ar fi tot la mâna lui Dominic Fritz pentru o carieră artistică sau pentru a boci pe străzi după marile proiectele cu care a dezvoltat orașului, dar timișorenii nu au fost recunoscători, ci câini cu “suflet negru“ care nu i-au apreciat munca.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole