Timișoara: Liceul Teologic Ortodox s-ar putea extinde prin investiții realizate de primărie în urma unui parteneriat cu Mitropolia Banatului – liceul are 730 de elevi și se preconizează și organizarea unor grupe de grădiniță

Pe 30 ianuarie, Consiliul Local al Municipiului Timișoara va dezbate un proiect de hotărâre care vizează încheierea unui parteneriat între Administrația pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara și Fundația Filantropia Timișoara.

Proiectul de hotărâre este parte a procedurilor necesare pentru accesarea unor finanțări destinate extinderii spațiilor educaționale ale Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”.  Instituția de învățământ, situată pe bl. Liviu Rebreanu nr. 35, își propune să mărească spațiul dedicat actului educațional printr-o nouă clădire cu două etaje. Aceasta va include 12 săli de clasă, laboratoare echipate pentru informatică, chimie, biologie și fizică, o bibliotecă, o sală multifuncțională, o sală profesorală și grupuri sanitare la fiecare nivel“, se arată într-un comunicat de presă.

În baza acestui acord de parteneriat între Primăria Municipiului Timișoara (proprietar al spațiului) și Fundației Filantropia se va elabora documentația tehnică și se va depune proiectul spre finanțare.

În prezent, Liceul Ortodox are 730 de elevi (de la ciclul primar la liceal), iar cererile numeroase de înscriere determină necesitatea extinderii claselor de liceu cu profil teoretic. Se preconizează și organizarea unor grupe de grădiniță, după finalizarea proiectului.

Fundația Filantropia Timișoara este o organizație non-profit, creștină, filantropică, ce are ca unic fondator Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Timișoarei. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole