Primăria Timișoara reia procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea termică a două blocuri

Primăria Timișoara reia, zilele acestea, procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea termică a primelor două imobile din totalul celor 60 de blocuri rămase de executat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba despre imobilul situat pe str. Arieș nr. 20, cu 120 de apartamente, construit în  anul 1978, respectiv cel de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, cu 72 de apartamente, construcție din anul 1970. Valoarea estimată a lucrărilor de execuție este de 2.424.106,93 lei (fără TVA) – pentru primul bloc de locuințe, respectiv 1.461.805,21 lei (fără TVA), pentru cel de-al doilea.

Acest lucru este posibil ca urmare a finalizării procedurii de revizuire a documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico economici – faza PT, în sensul modificării soluției tehnice din panouri de tip sandwich în vată minerală, precum și actualizării devizelor, în corelație cu noile niveluri ale prețurilor practicate pe piața materialelor de construcții.

Astfel, în scopul creșterii eficienței energetice a celor două imobile sunt prevăzute mai multe tipuri de lucrări, respectiv: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei corespunzătoare accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă, iar tâmplăria trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisire și evitarea apariției condensului; închiderea balcoanelor și/sau logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv termoizolarea termică a parapeților sau înlocuirea acestora cu panel PVC; termo-hidroizolarea planșeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planșeului peste subsol și lucrări conexe de tipul: reparații, trotuar perimetral, finisaje etc.

Reamintim că municipiul Timișoara a semnat 18 contracte de finanțare europeană prin POR 2014-2020, în care sunt cuprinse 68 de blocuri, termenul maxim de implementare fiind 31.12.2023.Dintre acestea, 7 blocuri au ca sistem termoizolant polistirenul; 1 bloc are prevăzut sistemul termoizolant cu vată minerală bazaltică; iar în privința celor 60 de blocuri prevăzute inițial cu sistem termoizolant din panori sandwich din aluminiu, este prevăzută schimbarea soluției tehnice.

Pentru deblocarea programului finanțat din fonduri europene destinat reabilitării termice a blocurilor, la nivelul Primăriei Timișoara s-a decis, la finalul anului trecut, revizuirea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico economici – faza proiect tehnic, în sensul modificării soluției tehnice propuse anterior. Aceasta s-a dovedit nefezabilă, în condițiile în care procedurile de licitație publică lansate de municipalitate, pe parcursul anului trecut, au fost anulate de mai multe ori, din lipsă de oferte.

În prezent, se află în curs de finalizare procedura de revizuire a documentațiilor tehnico-economice pentru alte 20 de blocuri, urmând ca cele 38 rămase să parcurgă aceeași procedură. 

O nouă etapă de dezinsecție la Timișoara

De mâine se reia operațiune de dezinsecție. Se va face terestră, dar și aeriană. Primăria Municipiului Timişoara anunță că în perioada 5 – 16 iulie se vor efectua servicii de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole