Primăria Timișoara finalizează patru noi parcaje în cartiere. Proiectele se termină la fix pentru a impune taxă pe ele de anul viitor

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcu, a prezentat stadiul lucrărilor la patru noi parcaje care se află în implementare.

“Probabil că nu este o surpriză pentru cei care au urmărit lucrările, dar avem în derulare mai multe proiecte de parcaje noi în cartiere. Acestea sunt realizate în locul fostelor garaje de lângă parcul Clăbucet, pe strada Pepinierei, în zona Steaua și Bucovina. Acest model de demolare a garajelor și crearea de locuri noi de parcare la nivel va fi continuat. Ne-am asigurat că vom proteja cât de mulți arbori putem, știind că poate dura decenii pentru ca aceștia să crească la loc, chiar adaptând trotuarele în proiect. Am cerut să avem o suprafață verde cât mai mare, dar a trebuit din păcate să tăiem doi arbori la Pepinierei pentru a lega parcarea nouă de cea existentă. În zona Bucovina am folosit dale pentru locurile de parcare pentru a menține la un nivel mai rezonabil temperatura pe timp de vară“, spune Ruben Lațcău.

Stadiul lucrărilor

“Proiectele se află în diferite stadii de implementare, iar cel din Steaua este aproape finalizat. Mai e nevoie să amenajăm spațiul verde din scuaruri și sistemul de iluminat public. Prima secțiune din Bucovinei este aproape gata, la fel și cea din Clăbucet. La Pepinierei mai avem însă de lucru, fiind așternut săptămâna trecută stratul de piatră. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 3.3 milioane de ron sau 0.7 milioane de euro“, precizează viceprimarul USR+.

Costul unei parcări supraetajate 15000-20000 de euro per loc

“Cele patru parcaje vor aduce în jur de 400 de locuri noi pentru rezidenți. Costul per loc va fi de aproximativ 1700 de euro. Pentru context, un proiect de parcare supraetajată, precum cea de la mall, poate costa undeva între 15000-20000 de euro per loc“, mentționează Ruben Lațcău.

Viceprimarul USR+ a mai anunțat că Primăria Timișoara organizează vineri dezbatere pentru introducerea parcărilor cu plată în cartiere, măsură care se regăsește în programul de guvernare locală cu care a USR+ a candidat la alegerile de toamna trecută.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole