Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a plecat la Motru – să aducă cărbuni timișorenilor – terminăm cu taxa de șmecheri

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a efectuat astăzi o vizită la Motru, unde Primăria Timișoara a închiriat o gară pentru transportul cărbunilor pentru Colterm.

Vrem să terminăm cu taxa de șmecheri pe care Colterm o plătea anual – milioane de lei care mergeau la intermediari. Vom încărca de aici, de la Motru, cărbune direct de la producător.Negocierile s-au încheiat cu succes și primăria va plăti 1.080 de lei pe lună chirie, chiar mai puțin decât ne așteptam inițial. Până recent, rampa a fost închiriată de același intermediar pentru a-și construi un monopol artificial în zonă. Pot înțelege de ce nu a auzit nimeni de ea, tocmai pentru că 15-20 de ani a stat nefolosită. Cum s-ar zice, a fost ascunsă pentru ca șmecherii să blocheze accesul altora și să stoarcă niște bani. Săptămâna viitoare se vor face lucrări de mentenanță la linie de către CFR. În momentul în care o vom prelua în mod formal plănuim să încărcăm în jur de 2-3 trenuri pe săptămână. Așa vom asigura o parte din necesarul de combustibil al orașului pentru o iarnă dificilă. În contextul unei crize energetice, facem tot ce ține de noi pentru ca Timișoara să fie pregătită“, a declarat Ruben Lațcău după vizita în Gorj.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole