Timișorenii din zona Modern au solicitat la întâlnirea cu Dominic Fritz curățenie, spații verzi și trotuare. Primarul le-a promis sistem mai eficient de colectare a gunoiului

Primarul Timișoarei a avut o întâlnire cu cetățenii din zona parcului Uzinei, din dorința de a fi prezent în fiecare cartier pentru a vedea problemele oamenilor.

“Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au venit aseară în Parcul Uzinei pentru a discuta cu mine și echipa din Primăria Timișoara despre problemele din zona Modern. Știu că este un efort făcut din dorința de a ne implica și de a rezolva problemele cu care ne confruntăm și noi și acest oraș. Și ele nu sunt deloc puține.  Mă bucur că am putut vorbi deschis despre curățenia de pe străzi, despre întreținerea spațiilor verzi și amenajare unora noi, despre calitatea trotuarelor și străzilor din această zonă. Despre locuri în grădinițe și școli. Sunt cereri și temeri legitime ale multora dintre noi. Unele lucruri le putem rezolva imediat, altele cer însă schimbarea unui sistem întreg care se împotrivește cu toate puterile, așa cum am putut vedea în ultimele luni“, au fost concluziile primarului.

Camerele de supraveghere, o jumătate de soluție

“De exemplu, le-am explicat că ideea amplasării unor camere de supraveghere în locurile predispuse pentru formarea de rampe clandestine de gunoi este, la o primă vedere, una bună. Însă, din experiența noastră, odată ce aceste camere de supraveghere sunt observate de cei certați cu bunul simț, aceștia aruncă gunoiul altundeva. Ceea ce facem noi acum este să abordăm fiecare problemă în ansamblul ei, de la cauză la efect. Da, vom monta mai multe camere de supraveghere în oraș, dar, în același timp, lucrăm și să eficientizăm sistemul de colectare a deșeurilor. Lucrăm și la aplicația de sesizări și reclamații pentru a îmbunătăți continuu timpii de rezolvare a unei probleme. Toate aceste schimbări cer timp și resurse importante, dar le facem cu convingerea că toți ne dorim un oraș civilizat.  Toate problemele semnalate la întâlnirea de aseară au fost centralizate de colegii mei din primărie și vom găsi soluții pentru ele“, a mai spus Dominic Fritz.

Următoarea întâlnire a primarului cu cetățenii va fi în zona Lipovei, pe 29 septembrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole