Dominic Fritz: spargem monopolul de pe piața cărbunelui – șmecherii intermediari au șantajat termiile locale ani de zile

Primarul Dominic Fritz a declarat că municipalitatea a reușit să scape de samsarii care intermediau vânzarea de cărbune către Colterm.

Astfel, Primăria Timișoara a închiriat o gara din Motru, la prețul modic de 1.080 lei pe lună, iar viceprimarul Ruben Lațcău, s-a deplasat în județul Gorj pentru a face verificările necesare la fața locului.

Ca fulgerul s-au mișcat șmecherii intermediari de pe piața cărbunelui când au auzit că vrem să le spargem monopolul de piață. Un ”model de business” care a strangulat și șantajat termiile locale ani de zile: ei nu au cărbune, dar au pus mâna pe gări de unde transportă și așa, decid cui și când vând. În două zile au lansat zvonuri că nu ar exista gara din Motru pe care am închiriat-o, au făcut presiuni la diverse instituții să ne blocheze contractul de închiriere. N-au reușit. Și noi ne-am mișcat repede: de acum avem acces la linia ferată și la trenuri, așa că putem cumpăra cărbune direct de la producători. Viceprimarul Ruben Lațcău a fost acolo, cu reprezentanții SNCFR, a semnat contractul de închiriere, pe care plătim 1.080 lei pe lună. Nu ne lăsăm intimidați. Schimbăm modul de lucru“, a spus Dominic Fritz.

Despre vizita la Motru a viceprimarului Ruben Lațcău puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole