Ministerul Turismului îndeamnă românii să viziteze Timișoara: este locația potrivită pentru pasionații de artă – aici are loc unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului îndeamnă românii să viziteze Timișoara într-o postare pe Facebook.

Ne îndreptăm pași către Timișoara, nu doar pentru că aici are loc unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, dar și pentru că anul acesta a avut titlul de Capitală Europeană a Culturii. Ce obiective puteți vizita în Timișoara? Opera Națională, Catedrala Mitropolitană, Fântâna arteziană „La pești”, Castelului Huniade, Muzeul Banatului din incinta Castelului Huniade, Statuia Sfântului Ioan Nepomuk, Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, Casa Bruke“, arată instituția.

Timișoara este locația potrivită pentru pasionații de artă.

În perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024 poate fi vizitată expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, în cadrul căreia pot fi admirate lucrări ale marelui sculptor ce au fost împrumutate de la Muzeul Național de Artă Modernă, Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim, Muzeul Național de Artă din București, Muzeul de Artă din Craiova, dar și din colecții particulare. Edificiile din acest oraș sunt unice: cea mai veche piață din Timișoara a fost construită în stil baroc, la fel și primăria orașului, care a fost ridicată între anii 1731 și 1734. Clădirile din Timișoara au fost construite în diverse stiluri, majoritatea fiind în stil Art Nouveau, ce se caracterizează prin acoperișuri înalte ale clădirilor și volume impozante. Un exemplu de monument istoric specific Art Nouveau pe care îl puteți admira în Timișoara este Palatul Marshall, foarte bogat decorat, printre decorațiuni deosebindu-se motive florale, fructe, fluturi, pești și berbeci. Dacă tot vorbim despre frumusețea acestui oraș, nu putem să nu amintim și Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Acesta cuprinde toate elementele tradiționale ce compun satul, de la centrul civic, biserică, primărie la școală sau birt. Aflat într-un cadru feeric, Muzeul Satului Bănățean vă oferă oportunitatea de a descoperi casele bănățene, dar și o serie de obiecte tradiționale precum războaie de țesut, instrumente de olărit, unelte și altele obiecte care să vă transpună în lumea satului tradițional, autentic și încărcat de spiritualitate“, mai arată ministerul Turismului.

Totodată puteți vizita Bastionul Maria Theresia, cunoscut sub numele de Bastionul Cetății, punct strategic de apărare a Porții Transilvaniei în secolul XII. Acum adăpostește două expoziții permanente ale Muzeului Banatului: „Tehnologia Informației și Comunicațiilor” și „Vioara – o pasiune de viață”.

“Și pentru că este luna decembrie, trebuie menționat și faptul că anul acesta se împlinesc 34 de ani de la Revoluţia din 1989, iar Piața Victoriei din Timișoara a fost locul în care, pe 20 decembrie 1989, a fost declarat primul oraș liber din țară, declanșându-se succesiunea de evenimente ce au dus, în scurt timp, la înlăturarea regimului comunist. Dacă treceți prin județul Timiș vă recomandăm să vizitați Timișoara! Așa că dacă nu ați făcut-o până acum, este timpul să descoperiți acest loc de-a dreptul impresionant“, mai arată ministerul Turismului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole