Timișoara: protest spontan la Direcția Regională de Statistică – nemulțumirile sunt legate de salariile mici – așa nu se mai poate

Angajații Direcției Regionale de Statistică Timișoara continuă și astăzi protestul spontan, alături de toți colegii lor din țară și din București.

Nici după 8 zile de manifestări ale nemulțumirilor salariale statisticienii nu au fost luați în considerare de către Guvern. Reamintim ca prin Memorandumul semnat în 13 iulie 2022 Guvernul României a recunoscut că există o problemă în această privință astfel ca acest memorandum poarta numele “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”. Activitatea statistică continuă, migăloasa, tenace de culegere, procesare și interpretare de date este munca fără de care niciun proiect, nici un plan de acțiune, nici o strategie pe termen mediu și lung, nu pot fi realizate. Așa nu se mai poate“, se arată într-un comunicat de presă.

Protestul a început în 23 noiembrie și va continua până la obținerea transpunerii în legislație a aspectelor legate de salarizarea statisticienilor așa cum s-a convenit acum un an și jumătate, în 13 iulie 2022, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole