Medicul Dorel Săndesc, pus de PSD șef la Spitalul Județean din Timișoara, îi face campanie șefului PNL Timiș, Alin Nica

Seria gafelor politice la PSD Timiș continuă pe bandă rulantă, iar conducerea actuală pare de o “naivitate“ specifică începătorilor.

Astfel, pe data de 7 octombrie 2022, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, a declarat că filiala va anunța până la finalul anului 2022 o listă scurtă de candidați pentru alegerile locale din 2024, atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru Primăria Timișoara.

Vrem să găsim cei mai buni candidați pentru a depăși această perioadă gri a ultimilor doi ani din administrația locală şi județeană. Vom face o evaluare a acestor candidați, iar în noiembrie vom anunța lista scurtă, astfel încât până la începutul anului viitor să fie fixați candidații„, a afirmat Alfred Simonis, într-o conferință de presă.

De atunci nu s-a mai întâmplat nimic, deși mai este un an și cinci luni până la alegerile locale.

A urmat apoi, pe 11 noiembrie 2022, anunțul transferului primarului din Săcălaz, Nicu Viorel, de a cărui soartă politică nu se mai știe nimic astăzi, nici dacă mai este la PSD, nici dacă nu mai este, deoarece nu a fost făcut niciun anunț oficial.

Anunț transferul primarului din Săcălaz, Nicu Viorel, împreună cu echipa sa, viceprimar, consilieri, întreaga echipă de la Săcălaz, la PSD. Astăzi vom aproba în Biroul Politic acest transfer. Ne dorim ca în perioada următoare să mai facem anunțuri în acest sens. Cred că acest transfer va fi de bun augur pentru localitate, o comun importantă, în primele 10 ca populație din Timiș. Tehnic, primarul din Săcălaz va anunța apartenența sa la Partidul Social Democrat și o candidatură din partea PSD în 2024, fără a semna o adeziune pentru a evita pierderea mandatului“, a spus Alfred Simonis.

A urmat apoi, pe 1 februarie 2023, numirea de către PSD în funcția de manager al Spitalului Județean din Timișoara a medicului Dorel Săndesc, care nu are nimic nici în clin nici în mânecă cu social-democrații, poate doar cu conducerea PSD Timiș, fiind un specialist transpartinic, dar care a jucat un rol important în perioada pandemiei de Covid-19, deci pe guvernarea PNL, în zona achizițiilor de echipamente și materiale sanitare.

A urmat apoi, pe 16 februarie 2023, anunțul privind trecerea în barca social-democraților a unuia dintre șefii Pro România Timiș, Adrian Pau.

Astăzi Biroul Județean al PSD va vota protocolul de colaborare cu Pro România. Prin această colaborare domnul Pau va deveni vicepreședinte al PSD Timiș, iar la alegerile viitoare vom avea candidați comuni. Primul articol al acestui protocol va fi denunțarea protocolului dintre cei de la Pro România și PNL, iar al doilea articol va fi un protocol între PSD și Pro România. Domnul Adrian Pau, președinte al Pro România Timiș va deveni vicepreședinte al PSD Timiș, urmând ca la alegerile din 2024 să avem candidați comuni“, a spus Alfred Simonis în conferința de presă, despre care puteți citi AICI.

De atunci comportamentul consilierilor locali ai Pro România din Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean a fost unul volatil, dar nu în spiritul anunțului făcut de PSD Timiș.

Mai mult decât atât, unii consilieri locali și județeni ai PNL Timiș, au desfășurat diverse activități împreună cu aleși ai Pro România, pentru ca opinia publică să nu mai înțeleagă mai nimic, așa cum puteți citi AICI.

Au urmat apoi problemele penale ale șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica și declararea în conflict de interese, respectiv incompatibilitate a vicepreședintelui PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa și a consilierului local din Timișoara, Adrian Lulciuc, față de care PSD Timiș a avut o reacție extrem de palidă, ca să nu spunem că a lipsit cu desăvârșire.

Mai mult, ieri, 8 mai, managerul Spitalului Județean din Timișoara, medicului Dorel Săndesc, pus în funcție de PSD i-a făcut campanie șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, cu care s-a fotografiat pe holurile unității medicale, ceea ce nu am văzut nici cu Sorin Grindeanu și nici cu Alfred Simonis.

Spitalul Județean se subordonează patrimonial Consiliului Județean, iar o colaborare instituțională este obligatorie, dar nu și una electorală, cu atât mai mult cu cât atunci când PSD conducea Consiliul Județean, iar la Spitalul Județean era un manager pus de Guvernul PNL, gen Raul Pătrașcu, acestea manevre de imagine nu era posibile.

Dar, așa se întâmplă când în funcții sunt susținuți directori “mercenari“, care sunt cu puterea politică a zilei, la fel cum se întâmplă la Aeroportul Timișoara unde a fost pus în funcție un director care nu aduce PSD Timiș niciun beneficiu politic. Iar un partid este o organizație politică care la alegeri se va baza pe susținerea membrilor săi, care nu au făcut campanie pentru ca apoi partidul să susțină în funcții “specialiștii de sistem“ împrumutați, ca să nu spunem căpătați.  

Cert este că PSD avea soluții la ambele instituții, dar atât Marius Craina, cât și Dan Idolu, au fost devorați din interior, așa cum se întâmplă des la PSD.

În acest fel cum va câștiga PSD Timiș în 2024 Consiliul Județean?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole