Primarul PSD al comunei Boldur, Cristian Stoi, trece la PNL Timiș? A avut o întâlnire “amicală” cu Alin Nica în teniși

Pe data de 11 noiembrie 2022, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, anunța într-o conferință de presă, primul transfer important pentru filiala social-democrată.

Era vorba despre primarul PMP din Săcălaz, Nicu Viorel, care adera la PSD Timiș, fără însă a demisiona din PMP, partid din partea căruia a candidat în 2020.

Ne dorim ca în perioada următoare să mai facem anunțuri în acest sens“, a spus Alfred Simonis, la vremea respectivă.

Promisiunea a rămas ca o palmă dată în vânt, deoarece de atunci nu a mai fost anunțat niciun transfer la PSD Timiș, ba mai mult, conform unor surse politice al Buletin de Timișoara relația dintre Nicu Viorel și conducerea PSD Timiș este deja una explozivă, fapt anticipat de redacția noastră.

Dar, pe 7 octombrie 2022, preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat că filiala va anunța până la finalul anului o listă scurtă de candidați pentru alegerile locale din 2024, atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru Primăria Timișoara.

Vrem să găsim cei mai buni candidaţi pentru a depăşi această perioadă gri a ultimilor doi ani din administraţia locală şi judeţeană. Vom face o evaluare a acestor candidaţi, iar în noiembrie vom anunţa lista scurtă, astfel încât până la începutul anului viitor să fie fixaţi candidaţii„, a afirmat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.

O altă promisiune care a rămas ca o palmă dată în vânt, deoarece nu a mai fost anunțată nicio listă și niciun posibil candidat.

Între cele două declarații, pe 28 octombrie 2022, Buletin de Timișoara a atras atenția într-o analiză că:

PSD Timiș trăiește astăzi cu mirajul că dacă mâine ar avea loc alegeri ar câștiga președinția Consiliului Județean. Mirajul vine din faptul că PNL Timiș are un “lider” slab, incompetent și deja extrem de compromis, care, fie vorba între noi, era la fel de compromis, incompetent și rudimentar personaj când a câștigat alegerile în 2020 – un fel de rahat în staniol, cumpărat de unii în continuare pe post de ciocolată belgiană. PSD Timiș se va pregăti însă să anunțe locurile doi ca pe o mare victorie“, se arăta în analiza respectivă.

Astăzi, 30 decembrie 2022, primarul comunei Boldur, Cristian Stoi, un edil influent în zonă, anunță că a avut, brusc și dintr-o dată, o “întâlnire amicală“ cu șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, care era încălțat în teniși, în biroul din Palatul Administrativ în care se remarcă scaunul care pare luat din palatele de romi și pomul de Crăciun deja blegit. Noroc că cei doi țin în mână doar un portret al lui Ștefan cel Mare, deoarace putea foarte bine să fie chiar Paloșul.

Astăzi am avut o întâlnire cu domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, privind mai multe aspecte ale relațiilor de colaborare între U.A.T. Comuna Boldur și Consiliul Județean Timiș. Principalele teme abordate au fost o viitoare colaborare și sprijin financiar pentru localitatea Corjova și raionul Criuleni din Basarabia, cât și predarea porțiunii de drum comunal DC 141 Jabăr – Coșteiu în lungime de 1.100 m“, a anunțat Cristian Stoi pe Facebook.

Problemele administrative discutate nu par a fi extrem de urgente, deoarece în toamna anului 2021, același primar Cristian Stoi posta pe Facebook după o întâlnire cu șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, următoarele:

La sediul Primăriei comunei Boldur a avut loc în această dimineață o întrevedere între domnul Alin Nica – președinte C.J. Timiș și conducerea locală. Principalele puncte discutate au fost: s-a convenit ca o porțiune din drumul comunal DC141 ( Jabăr – Coștei) să treacă în administrarea Direcției Județene de Drumuri, iar porțiunea Jabăr – Boldur va rămâne în administrarea comunei“, anunța populația Cristian Stoi.

Cristian Stoi – Alin Nica – 2021

Așa cum se poate observa după un an s-a discutat aceeași problemă, preluarea unui drum comunal la “județ“ pentru a fi modernizat, semn că nu s-a făcut nimic de atunci.

Însă, vizitele lui Alin Nica la Boldur pot fi privite și din perspective politice, deoarece șeful tineretului PNL Timiș, Ionuț Sârbu, este din comună, din satul Ohaba Forgaci, acesta fiind angajat chiar la Consiliul Județean în calitatea de consilier al vicepreședintelui Alexandru Proteasa, de la Moșnița Nouă. 

Primarul Cristian Stoi în schimb este un traseist politic de origine PNL-istă, acesta fiind ales primar al comunei în 2012 din partea PNL, iar apoi a plecat la PSD.

Așa că nu ar fi mare mirare ca primarul PSD al comunei Boldur, Cristian Stoi, să treacă înapoi la PNL Timiș.

Vizita, dacă se va materializa cu un transfer, poate fi și un semn că PSD Timiș a cedat deja lupta pentru șefia CJ Timiș. Când însă și-a propus serios asta? În afară de vorbele în vânt din declarațiile de presă adresate oilor de partid care halesc orice căcărează de capră.

VIDEO. Județul Timiș făcut de rușine la nivel național de PNL Timiș – deputatul Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea, trimiși în judecată pentru corupție, au fost alergați prin București: ce faci băi coruptule, ai naibii de borfași, Bitea escrocule, Șandru scursurilor, ți-a cumpărat tac-tu scaunul

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru și fostul director PNL al STPT, fostul consilier județean Nicolae Bitea, sunt trimiși în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dare de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole