Locuitorii din Utvin și Sânmihaiu Român sunt exasperați de calmatoarele de viteză instalate în Timișoara. Cozi infernale și nervi

Locuitorii din Utvin și Sânmihaiu Român exasperați de calmatoarele de viteză instalate la intrarea în Timișoara, pe mai multe străzi care preiau trafic din zonă.

Imaginile din această dimineață sunt extrem de sugestive în privința aglomerației care se creează.

Pe mai multe grupuri cetățenii acuză administrația din Timișoara că “a instalat calmatoarele de trafic pe drumul spre centrul Timișoarei: 3 pe strada Polonă, 1 pe Slavici, 1 pe Nicolae Andreescu, 1 pe Ardealul“ .

Mai mult, oamenii din grupul Utvin arată cu degetul spre viceprimarul Ruben Lațcău pentru că “a modificat marcajele pe strada Banatul la intersecția cu Dâmbovița, astfel încât locuitorii din Sânmihaiu Român au doar o banda la dispoziție pentru direcțiile înainte și la dreapta și că a eliminat cele 4 benzi pe Budai-Deleanu, fiind în prezent permisa doar o banda spre centrul Timișoarei“.

Soluții propuse de cetățeni

“ Rugăm Primăria Sânmihaiu Roman să identifice căile de dialog cu cel mai sus menționat și Dominic Fritz pentru îmbunătățirea situației create de ignorarea nevoilor de legătură a comunei cu Timișoara. Ce poate face Primăria Sânmihaiu Român? Organiza suficiente curse de autobuz la orele de trafic maxim. Prima urgență este că autobuzul de ora 9 să fie mai repede: 8:15. Să insiste pentru ca Vrem Centura Timișoara Sud și Centura Vest a Timișoarei să fie făcute în termene programate cu facilități de acces pt comuna“, propun cetățenii din comună.

La finalul lunii august, viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcu, anunța că Primăria Timișoara nu va îndepărta calmatoarele de viteză de pe strada Polonă, ci va reduce dimensiunea lor.

“Pe această stradă, chiar pe trecerea de pietoni, au avut loc în ultimii ani mai multe accidente grave, unele soldate cu morți, din acest motiv au fost instalate calmatoare de viteză. Am primit nenumărate cereri din partea operatorilor economici și a celor ce locuiesc în zonă. Îi înțeleg în același timp pe șoferii care circulă pe această porțiune, care riscă să-și deterioreze mașinile. La fel cum înțeleg că la ore de vârf, calmatoarele pot spori aglomerația. Dar trebuie să ținem mereu în minte că aici nu avem un drum național, ci un spațiu urban, cu zonă rezidențială și fabrici. Soluția pe care am găsit-o este să înlocuim calmatoarele de 50 de milimetri cu unele de 30 de milimetri care sunt mai late, astfel încât să reducă riscul de avarii pentru vehicule și să păstreze siguranța pietonilor. Nu-mi doresc să existe mașini care circulă acolo cu 90 de km/h. Rămân receptiv la problemele șoferilor menținând ca prioritate viața umană”, spunea viceprimarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole