La Timișoara apare viceprimarul de terasă, după ziaristul de terasă. Cosmin Tabără plânge după terasele demolate și care funcționau ilegal

Primăria Timișoara trăiește de o bună perioadă de timp un paradox.

Deși face parte din conducerea municipalității, viceprimarul penelist Cosmin Tabăra se află în opoziție și se împotrivește aproape permanent și aproape tuturor deciziilor care se iau în cadrul administrației.  

Un om principial, consecvent și în deplin respect cu sine și apoi cu alegătorii, ori ar fi solidar cu echipa din care face parte, ori ar face un pas în lateral și ar intra cu adevărat în opoziție.

Însă Cosmin Tabără face exact pe dos: culege beneficiile acordate de echipa la care a aderat, dar critică deciziile aceleași echipe.

Mai nou, decizia de care vrea să se delimiteze viceprimarul penelist se referă la demolarea teraselor ilegale, care nu au autorizație de funcționare, deci Primăria nu încasează niciun leu, deși ocupă domeniul public.

“Ne pregătim pentru Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2023. Bun venit în viitorul oraș fantomă… În trecut, la început, a fost Pall Mall street. Un loc unde se juca Pall-Mall, un joc asemănător cu croquet. Înrăiții jocului au avut ideea să pună acoperiș la stradă și au imaginat copertine între clădirile de pe stradă, că să poată juca și când e vreme rea. Noutatea a generat aflux de lume, iar odată cu aglomerația a apărut și comerțul. Alții au prins ideea și au construit mall-uri, locuri unde atracțiile să genereze aglomerație care să încurajeze comerțul. Atracțiile de obicei sunt locurile de promenadă, de întâlnire. Sunt acele terase care, mai ales pe vreme bună, sunt preferate centrelor comerciale din mall-uri. Acelea care, prin voința unilaterală a administrației USR din Timișoara, le desființează. Fără ele, piețele Timișoarei nu vor avea nici oameni care să se plimbe și nici alt fel de comerț. Fără business, nu va mai fi nici cine să plătească taxe și nici cine să câștige destul ca să fie motivat să aibă grijă de clădiri. Rămân la ideea că, înainte de a fi eliberat domeniul public, trebuiau elaborate regulamentul, condițiile și termenul de intrare în legalitate. Administrația trebuie să fie partenerul domeniului Horeca, nu dușmanul ei“, a spus Cosmin Tabără.

Ieri, primarul Dominic Fritz anunța că a emis 17 noi dispoziții de demolare a teraselor ilegale, după ce în decembrie a emis alte 11 asemenea documente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole