Fostul șef al PSD Săcălaz va conduce două firme ale Primăriei Timișoara – Darius Georgiu a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru fals

Primăria Timișoara a înființat două firme de producție de energie regenerabilă prin care se dorește atragerea de fonduri europene.

Consiliul Local a aprobat ieri conducerea societăților, care au ca asociat unic Primăria Timișoara.

Companiile, Uzina Energie Solară Timișoara SRL și Uzina Energetică Timișoara SRL, vor fi conduse interimar, timp de patru luni, de un membru PSD, care a fost propus pentru funcția de administrator provizoriu de către grupul de consilieri locali ai USR.

Este vorba despre Darius Georgiu, om de afaceri, fost președinte al PSD Săcălaz, actualmente având o funcție în PSD Timișoara.

Potrivit știridetimisoara.ro, “cele două firme vor avea ca obiect de activitate „producția verde de energie electrică și termică”. Administrator provizoriu va avea o remunerație, la fiecare firmă, de 5.000 lei, brut / lună. CL îi va avea ca reprezentanți în AGA, în cazul Uzina Energie Solară Timișoara SRL, pe Răzvan Negrișanu (USR) și Ștefan Sandu (PNL), iar la Uzina Energetică Timișoara SRL, pe Răzvan Negrișanu (USR) și Simion Moșiu (PNL)“.

Darius Nicolae Georgiu este și vicepreședinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Conform unui CV mai vechi, pe care îl puteți consulta mai jos, Darius Nicolae Georgiu a fost membru in Consiliul de Administrație Enel, manager la SC Vistula International SRL, șeful departamentului juridic al SC MaxAgro Grup SRL, consilier juridic la SC Universal Energy Management SRL, acționar al SC “Quantum Solar” SRL Moșnița Nouă, care a investit 10 milioane de euro întru-un parc fotovoltaic despre care puteți citi AICI, dar și manager al SC Inter-Agrodax SRL, firmă specializată în comerțul cu cereale.

Conform declarației de avere a soției sale, din 10 iunie 2022, Darius Nicolae Georgiu este consilier juridic al firma SC MaxAgro Grup SRL de unde a încasat 66.231 de lei; manager la Dinamic Energy Solution SRL din Săcălaz de unde a încasat 20.232 de lei, consilier juridic la SC Grup Construct SRL din comuna Birda de unde a încasat 60.000 de lei (subiect asupra căruia vom reveni cu dezvăluiri senzaționale); vicepreședinte al Camerei de Comerț Timiș de unde a încasat 2.500 de lei.

Soția lui Darius Nicolae Georgiu, Florina Carla Georgiu este angajată ca inspector în cadrul ITM Timiș de unde a câștigat 24.310 de lei; este expert în cadrul Camerei de Comerț Timiș, chiar dacă soțul său este vicepreședinte al instituției, de unde a câștigat 6.310 de lei și asistent personal la Primăria Săcălaz de unde a câștigat 10.608 lei. Ca funcționar public, soția lui Darius Nicolae Georgiu nu ar avea voie să desfășoare niciun fel de activitate și ar putea fi în incompatibiliate cu funcția publică.

Interesant este că potrivit ziaruldeiasi.ro, anterior anului 2012 Darius Nicolae Georgiu a fost implicat într-un mega dosar care s-a lăsat cu ani grei de pușcărie despre care puteți citi AICI.

O sentință din data de 18.05.2007 îl condamnă pe Darius Georgiu la doi ani de închisoare cu suspendare.

Condamnă pe inculpatul GEORGIU NICOLAE DARIUS la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată prevăzută de art.290 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal şi aplicarea art. 74, 76 Cod penal“, se arată în sentința disponibilă AICI.

Însă, o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2012 “constată încetarea procesului penal față de inculpații (…) Georgiu Nicolae Darius, (…), reprezentanți ai unor societăți comerciale, ca urmare a intervenirii prescripției penale pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată“, așa cum puteți citi AICI în detaliu.

 O vorbă spune: nimic nu se pierde, totul se transformă!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole