Fake news grosolan al șefului PNL Timiș – Alin Nica se simte “curentat“ de Dominic Fritz – primarul Timișoarei acuzat că îl ține “sub tensiune“ pe șeful CJ Timiș

Consiliul Județean Timiș, condus de șeful PNL Timiș, Alin Nica, se află în continuare în mare pericol de a pierde fondurile europene obținute de administrația PSD condusă de Călin Dobra pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata-autostrada A1.

Proiectul a fost întârziat cu circa doi ani din cauza incompetenței administrației PNL, iar Consiliul Județean, prin Vocea de Aur a României a lui Alin Nica, încearcă de mai multă vreme să-și pregătească justificările pentru eventuala pierdere a banilor europeni.

Marți, șeful CJ Timiș a acuzat din nou Primăria Timișoara și pe primarul Dominic Fritz că blochează proiectul într-o postare pe Facebook la ora 18 și 16 minute.

Țeapă de la Fritz pentru Dumbrăvița! Am vrut să am încredere în Dominic Fritz atunci când a trimis echipa Primăriei Timișoara să predea stâlpii STPT ca să putem lucra pe DJ691, tronsonul Dumbrăvița. Mi-a fost greu să cred Dominic Fritz își depășește orgoliul de politician și acceptă lucrarea Consiliului Județean Timiș pe „teritoriul USR” al primarului Bugarin, dar m-am gândit că totuși îi pasă de comunitate, de oamenii care pierd zeci de minute în traficul infernal din Dumbrăvița. Din păcate, în schimbul încrederii, partenerul nostru de proiect, Primăria Timișoara, ne oferă o țeapă. Nouă, constructorului Strabag, ADR-ului, cetățenilor care circulă pe DJ691. Deși oficial, de frica presei, Primăria a semnat predarea stâlpilor, în realitate, refuză, de aproape o lună de zile, să îi scoată de sub tensiune. Adică, practic, obstrucționează lucrările de pe șantier.În această seară ar fi trebuit întrerupt curentul, dar s-a amânat din nou. Dacă, în cel mai scurt timp, primarul Fritz și echipa Primăriei Timișoara nu încetează acest joc sinistru și rău intenționat al amânărilor, Consiliul Județean Timiș va face uz de toate căile legale, să recupereze, de la Primăria Timișoara, prejudiciul creat și finanțarea europeană care se va pierde“, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

La ora 15 și 47 de minute, deci cu circa trei ore înainte de postarea șefului CJ și PNL Timiș, Alin Nica, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara – SMTT – anunța că troleibuzele care circulă prin Dumbrăvița vor fi înlocuite cu autobuze de luni, 25 septembrie.  

Urmare a lucrărilor de extindere la patru benzi a drumului județean 691, începând cu data de 25.09.2023, linia de troleibuz M14 va fi suspendată pe perioada lucrărilor. Legătura între Dumbrăvița și Timișoara va fi în continuare asigurată prin introducerea liniei de autobuz M14 pe traseul: Girație I.I. de la Brad (Timișoara) – Girație Centură (cartier Belvedere – Dumbrăvița). Linia de troleibuz 14 (G. Barițiu – I.I. de la Brad) va fi suplimentată cu 2 unități pentru a asigura o transbordare rapidă. Totodată vă informăm faptul că începând cu data de 25.09.2023 capătul liniei 23 va fi mutat de la stația Magnoliei la stația AEM“, a transmis SMTT.

Constructorul Strabag a solicitat inițial STPT joi ca întreruperea curentului electric începând de vineri, însă decizia nu putea fi luată peste noapte având în vedere că ar fi afectat și circulația mijloacelor de transport de pe Calea Lipovei din Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole