Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, atac furibund la adresa actualei conduceri – la mijloc o sinecură a administratorului public

Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, a atacat extrem de dur o decizie a conducerii actuale prin care o societate din subordinea Consiliului Județean Timiș, Ruwatim, a cărei activitate a fost suspendată din septembrie 2017 până anul acesta în octombrie, a fost reactivată.

La mijloc este însă, conform unor surse administrative, o sinecură politică dată de administratorul public al județului, Marian C. Vasile, unui apropiat de-al său, Sergiu Bălașa, pe care l-a instalat șef.

Supărarea lui Călin Dobra vine de la faptul că acest șef, adică administratorul societății Ruwatim, va câștiga 8.500 de lei lunar, iar firma va putea angaja alți 10 lucrători.

“Această societate se ocupa de consultanță pe diferite proiecte. În cadrul CJ Timiș exista și ADETIM, și în plus legislația s-a schimbat și nu se mai justifica, consider că și acum rolul societății nu se regăsește, deoarece va primi bani de la Consiliul Județean și va contracta alte persoane ca să realizeze diferite studii, așa cum a fost aprobat astăzi studiul pentru funcționalizarea centrului de legume. Total greșit, deoarece noi la momentul acesta nu sunt în stare să realizăm acest centru și noi discutăm de funcționalizarea lui“, a spus Călin Dobra.

Conform acelorași surse, decizia de reactivare a societății a fost luată ca urmare a faptului că PNL Timiș a pierdut poziții importante ca urmare a intrării la guvernare a PSD și a ruperii alianței pe Timișoara cu USR, care face ca mulți liberali sunt în pericol de a rămâne pe drumuri, așa că era nevoie de un bidon care să adsoarbă brațele de aur și creierele peneliste.

Luarea de poziție a fostului președinte Călin Dobra, care se pare că ar avea un “pact“ cu Alin Nica pentru Lugoj, de detronare a actualului primar din funcție, vine într-un moment în care practic este ieșit din cărțile unei reveniri spectaculoase în prim-plan prin numirea sa în anumite poziții administrative județene – ca vicepreședinte al CJ sau prefect.

Este extrem de ciudat cum până acum toate au fost bune și frumoase la CJ Timiș, iar opoziția la tăvălugul liberal a lipsit cu desăvârșire.

Fostul președinte al CJ Timiș poate ar fi trebuit să adopte și domnia sa atitudinea fostului primar Nicolae Robu, care practic din afara jocului politic, rămâne totuși principalul opozant al administrației Dominic Fritz.

Subiectul Ruwatim este unul marginal și lipsit de importanță, dar nu la fel de lipsite de importanță sunt chiar proiectele promovate de Călin Dobra când deținea funcția de președinte de județ, dar blocate de incompetența “partenerului său“ Alin Nica, căruia îi sprijinea harta pe masă într-o fotografie recentă, cum ar fi: centrul de legume și fructe de la Tomnatic, bazinul de înot de la Jimbolia sau poate ar fi trebuit să ne explice, deoarece actuala administrație este lipsită de orice transparență, de ce lărgirea de la Moșnița Nouă nu este încă finalizată, deși termenul promis, depășit și el, era 15 octombrie, sau de ce pe lărgirea la patru benzi de la Dumbrăvița crește iarba.

Să nu mai vorbim despre faptul că surse din CJ Timiș spun că administrația județeană se pregătește să arunce banii pe înnoirea parcului auto, iar șeful de la județ își va cumpăra o mașină electrică care să-l care la Dudești, subiect despre care opoziția nu spune absolut nimic.

Nu la fel de guraliv a fost Călin Dobra când Buletin de Timișoara a dezvăluit un posibil conflict de interese al lui Alin Nica, ba chiar a stat la masă cu el, sau când am arătat că o firmă de avocatură folosită în scop personal de același Alin Nica are închiriat un contract cu ADID Timiș asociație condusă la nivel executiv de un coleg de-al său de la PSD.

Poate fostul președinte Călin Dobra ar trebui să explice angajaților CJ Timiș, schimbați din funcții sau concediați de actualul său “partener“ Alin Nica, de ce grupul consilierilor județeni PSD, al cărui șef se presupune că este, l-a ajutat pe Alin Nica în luna aprilie, cu complicitate sa și a altor acoliți din instituție, și au mers în turmă ca oile și au semnat anumite documente necesare administrației pentru a intra în legalitate după aproape două luni de la aprobarea hotărârii de consiliu județean privind reorganizarea instituției, deoarece la data aprobării acestea nu existau. Printre ei se aflau posibilul viitor fost director de la Aeroport, Dan Idolu sau viitorul prefect, Mihai Ritivoiu. Sau ar trebui să arate în ce mod se va reorganiza instituția din nou, deoarece “băieții de pe sate“ lucrează în mare secret la o nouă organigramă.

Așadar, agenda ar fi plină pentru opoziție, dar noroc să poate vine numirea în vreo funcție de secretar de stat și scapă de orice responsabilitate, pe care oricum nu și-a asumat-o, doar nu ne închipuim că a devenit degeaba “drona“ lui Sorin Grindeanu, vocație nedepășită practic niciodată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole