Nicolae Robu, atac la prefectul USR+ de Timiș, Zoltan Nemeth: în loc să aplice legea, face legea

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, acuză Autoritatea Electorală Permanentă și Prefectura Timiș că nu aplică legea, ci fac legea, în legătură cu interpretările ce vizează candidaturile la alegerile locale.

Iată funcționarii publici care puși în funcție SĂ APLICE legea, FAC legea: Constantin-Florin Mitulețu-Buică, Președintele AEP și Zoltan Nemeth, Prefectul de Timiș – susține Nicolae Robu.

 Înainte de alegeri, pe site-ul oficial al AEP, roaep.ro, sub semnătura primului, s-a scris, cu citate din lege ce vă reproduc, ad litteram, mai jos:

“ÎNDRUMARUL ALEGĂTORULUI

~ extras, pag. 1-2 ~

DATE GENERALE PRIVIND ALEGERILE PENTRU AUTORITĂȚILE ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE

⇒ La alegerile locale din data de 27 septembrie se aleg primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene.

[…]

♦️ Cine are dreptul de a alege?

Au dreptul de a alege:

1️⃣ ⇒ cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor;

2️⃣ ⇒ cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România.

♦️ Cine are dreptul de a fi ales?

Are dreptul de a fi ales:

1️⃣ ⇒ orice cetățean român cu drept de vot care a împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, care are domiciliul pe teritoriul unității administrativ- teritoriale în care urmează să fie ales […]

2️⃣ ⇒ orice cetățean al Uniunii Europene care are domiciliul pe teritoriul unității administrativ-teritoriale din România în care urmează să fie ales.

‼️ IMPORTANT!

⇒ Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unității administrativ- teritoriale în care urmează să fie alese.

[…]

Art. 56 din Legea 115 din 2015:

(1) Cetățenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul.”

‼️ Vorbim, în aceste condiții, de o lucrare în stil mafiot sau nu?!

📍Răspundeți-vă fiecare dintre dv! Și fiți încrezători că ne vor răspunde și Procurorii de bună credință, care nu au dispărut din țara asta, cum și-ar dori personajele din poză și cei din spatele lor, care ne dovedesc pe zi ce trece că dacă sunt lăsați în continuare în pace, vor mafiotiza România, pur și simplu!, a scris pe Facebook”, Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole