“Frați de cruce“ în USL – Nicolae Robu și Radu Țoancă au găsit izul penal al stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Timișoara a trăit astăzi un eveniment inedit, dar care ne-a amintit de vechiul USL și de relația extrem de strânsă dintre fostul primar Nicolae Robu de la PNL și consilierul local de la PSD, Radu Țoancă.

Ambii politicieni, ca la un semnal, au postat astăzi pe Facebook câte un text despre stațiile de reîncărcare a mașinilor electrice, despre care ambii susțin că au fost amplasate în oraș ilegal.

O nouă problemă penală la Primăria Timișoara!  Stațiile de încărcare pentru mașini electrice , amplasate fără respectarea legii  S-a redeschis sezonul problemelor penale pentru o serie de acțiuni și activități ale administrației Fritz. După ce peisagista-șefă a pierdut procesul ( în prima instanță ) cu ANFP și a plecat din funcție, un nou scandal cu iz penal a izbucnit zilele trecute și îl are ca protagonist pe un funcționar zelos, care a sărit printre primii în barca noilor stăpâni, fiind unul dintre liderii sindicatului pro-frițist din PMT. Numai cum aproape niciodată pupincurismul nu garantează profesionalismul în funcție, s-a întocmit un dosar penal de toată frumusețea pe numele șefului Serviciului Protecției Mediului din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Acesta a dat undă verde amplasării celor 16 stații de încărcare pentru mașini electrice pe domeniul public, deși în avizele eliberate de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Timiș pentru amplasamentele din zona centrală era nevoie de studii de descărcare arheologică. Acestea nu s-au făcut, stațiile au fost amplasate ilegal, iar în acest caz legea este extrem de strictă și prevede începerea urmăririi penale a persoanelor sau instituțiilor care se fac vinovate de eludarea condițiilor legale. Rămâne de văzut dacă la nivelul PMT se vor decide măsuri administrative pentru cei care s-au grăbit nejustificat și au plasat într-o zonă penală o problemă de maximă importanță pentru comunitate sau, dimpotrivă, ei vor fi premiați pentru obediența de care dau dovadă în a fii pe placul șefilor! Nu de alta, dar administrația Fritz pozează în intransigentă cu cei care încalcă regulile pe domeniul public ( terase , construcții ilegale, firme care murdăresc drumurile etc ) și în acest caz ar trebui să fie consecventă și cu ea însăși atunci când vorbim de fapte cu iz penal!“, a scris Radu Țoancă.

La rândul său, fostul primar Nicolae Robu nu a stat mult pe gânduri și a ieșit la atac cu referentul preferat: “DNA -VINO ȘI ÎI IA!“.

O nouă încălcare sfidătoare a legii de către Administrația Fritz! Unul din numeroasele proiecte lăsate, cu fondurile de implementare asigurate, moștenire acestui impostor Dominic Samuel Fritz este cel de amenajare a 16 stații de încărcare a bateriilor mașinilor electrice! Evident, un asemenea proiect, ca orice proiect ce presupune o construcție, necesită o serie de avize și apoi respectarea acestora cu sfințenie! Am văzut cu toții că “reforma în administrație” cu care a venit acest exponent al unor grupuri de interese oculte are ca elemente centrale jaful pe banul public și sfidarea legilor României! Asta s-a întâmplat și la proiectul în discuție: stațiile din zona centrală au fost construite fără a se face descărcarea arheologică de rigoare, cerută de unul din avize, descărcare obligatorie pt siturile istorice! Ori, o asemenea ilegalitate este infracțiune, altfel spus: PUȘ-CĂ-RI-E! Așteptăm ca instituțiile judiciare să fie lăsate să-și facă datoria, pt că sunt convins că dacă sunt lăsate, și-o vor face! Ele n-au cum să nu-și dorească să fie instituții de stat de drept, nicidecum de colonie!“, a scris și Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole